Afaceri de la zero

Mobilier pentru copii cu personalitate

26.05.2009, 15:56
Dumitru Toader infiinta in 1996 compania Axm Prod'93 care are doua directii de dezvoltare: productia de lacuri si vopsele pentru finisajul mobilei si fabricarea de mobilier din lemn masiv si decoratiuni pentru camera copilului. "Am avut ocazia sa vad mai multe fabrici care produc mobilier la noi. Prin 2001 am primit o cerere din Statele Unite pentru productia de paturi dupa designul american si am constatat ca nu gaseam firme care sa produca la calitatea si standardele lor. A fost momentul in care am decis sa incep in acest sens o afacere", spune Dumitru Toader, presedintele Axm Prod'93.
In 2002 a avut posibilitatea sa cumpere o locatie la 30 km de Bucuresti unde este in prezent o fabrica cu o suprafata de 10.000 de metri patrati si care are o capacitate de 500 de piese de mobilier pe luna, destinate segmentului premium high. "Nisa de mobilier pentru copii destinata segmentului premium era o oportunitate pe care am speculat-o mai ales pe piata americana".
Mobilierul produs de companie se vinde in acest moment sub brandul Romina Furniture si este distribuit in cinci colectii realizate in doi ani.
In retehnologizarea fabricii si in promovarea brandului pe piata din Romania, compania a investit peste 7,5 mil. euro. Lemnul de fag pentru producerea mobilierului este din Romania, feroneria din Germania, iar panelul se importa din Austria.
In Statele Unite, compania detine un depozit si birouri, fiind prezenta in peste 26 de state din SUA cu o participare constanta la salonul de mobila de la Las Vegas.
 
Romina Furniture:
Cifra de afaceri: 1,2 euro in primele 4 luni
Investitia: 7,5 mil. euro in retehnologizare si promovare
90% din produse sunt exportate pe piata americana
 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania