Afaceri de la zero

Merg pe diferentierea serviciilor

26.05.2009, 14:27
Oana Taban a lucrat ca medic stomatolog angajat. Dupa aproximativ doi ani, a decis ca era momentul sa-si deschida propriul cabinet stomatologic. Pentru ca numarul pacientilor a crescut in fiecare an, a simtit nevoia de extindere. Astfel, in 1999 a inaugurat prima clinica Dent Estet. In prezent, reteaua de clinici Dent Estet este detinuta de catre un actionariat privat autohton, conducerea fiind asigurata de Oana Taban, in calitate de managing partner, si Nicu Hagivreta, in calitate de director general.
Managing partnerul Dent Estet spune ca pentru a oferi servicii la cele mai inalte standarde profesionale sunt necesare o serie de demersuri de certificare a calitatii. „In general, este nevoie de multa documentatie, de avize de la Ministerul Sanatatii, de obtinerea certificarii ISO 9001: 2000, care atesta capacitatile clinicii de a furniza servicii dentare de inalta calitate."
Serviciile companiei au fost orientate atat catre doua segmente diferite de public, adulti si copii, atat pacienti romani, cat si expati. „Doua dintre serviciile cu un foarte mare potential de dezvoltare pe piata de profil din Romania sunt cele dedicate copiilor si cele orientate catre pacientii expati, prin programele speciale de turism dentar. Estimam ca pacientii copii vor reprezenta 20%-25% din totalul numarului de persoane care vor solicita serviciile clinicii anul acesta", spune managing partnerul Dent Estet.
Numarul aproximativ lunar de pacienti este de 4.000, pentru cele trei sedii, din care 350 solicita pentru prima data serviciile. Echipa a a fost alcatuita pentru inceput din trei persoane, iar in prezent numarul angajatilor este de 60.
Costurile clinicii presupun cheltuieli cu servicii medicale si cheltuieli cu servicii de laborator, acestea reprezentand 50% din totalul cheltuielilor.
Cheltuielile cu salariile reprezinta 13% din total cheltuieli, iar cele cu materiale stomatologice si alte materiale 11%.
Compania a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de circa 890.000 de euro, in crestere cu 78% fata de 2006.
 
Dent Estet:                                     
Cifra de afaceri: 1,1 mil. euro
CopiIi reprezinta 20%-25% din totalul clientilor
Investitia in clinica pentru copii: 140.000 de euro
 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania