Afaceri de la zero

Lordul Coe a devenit sparring-partner de judo

04.08.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Parlamentul britanic a intrat in vacanta la 28 iulie. Pana la toamna, in cele doua Camere va fi liniste iar charismaticul premier laburist Tony Blair va avea destul timp pentru refacere. Despre disputa sa cu opozantul conservator William Hague saptamanalul Ouestion Time, care se ocupa de interpelarile din Camera Comunelor, a scris cu lux de amanunte. In paginile sale apar o serie de indiscretii de la luptele, la propriu si la figurat care se duc intre cele doua partide traditionale engleze, respectabila Camera transformandu-se in arena competitionala.

Pana acum cateva saptamani, Hague parea incapabil sa iasa din tipar: craniu ras si lunguiet plasat direct pe umeri si vocea metalica sunt elemente suficiente pentru ca respectivul saptamanal britanic sa-l asemuie lui E.T., celebrul personaj creat de Steven Spielberg.

Cu putin inaintea vacantei, eternul ironizat si-a iesit insa din pepeni, si, cu o determinare demna de un campion olimpic, l-a izbit cu forta de perete pe Tony Blair, incercand sa promeze astfel o noua imagine, aceea a omului de actiune.

Secretul a fost dezvaluit ulterior de catre Sabastian Coe, fosta glorie a atletismului britanic, intrat in politica in 1997 pe listele Partidului Conservator. "Am acceptat sa-i devin sparring-partner de judo. L-am angajat pentru pregatire pe Ray Stevens, medaliat olimpic cu argint. Eu sunt mai agil in vreme ce Hague se dovedeste foarte agresiv. Un om de afaceri care s-a oferit o data sa-mi tina locul s-a ales cu o coasta rupta. Blair are dreptate cand afirma ca se teme".

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania