Afaceri de la zero
INTERVIU: Daniel Truica, Managing director al Vola.ro

INTERVIU: Daniel Truica, Managing director al Vola.ro

26.05.2009, 14:45 Autor: Adriana Rosoga
"In momentul in care am pornit-o pe cont propriu, la 23 de ani, imediat dupa terminarea facultatii, nu mi-am pus foarte multe probleme daca este o decizie buna sau rea. Am pornit-o pe cont propriu pentru ca am crezut in proiectul din acel moment si treptat am inceput sa descopar beneficiile si partile mai putin bune ale antreprenoriatului", spune Daniel Truica, managing directorul si actionarul Vola.ro. Primul proiect de internet in care a fost implicat a fost Iqads.ro. Absolvent de finante-banci, in cadrul Institutului de Stiinte Economice din Sibiu, Daniel Truica marturiseste ca de cele mai multe ori investitia personala a constat in idei si in munca, mai putin in bani. In momentul in care a inceput sa lucreze la proiectul Vola.ro in 2007 avea experienta de antreprenor, insa experienta in ticketing era zero.
La primul angajat, sentimentul care l-a incercat a fost de euforie. "Daca inca cineva in afara de mine era dispus sa-si dedice energia pentru proiectul respectiv, insemna ca sunt pe drumul cel bun." Daniel Truica spune ca "principala temere pe care am avut-o dintotdeauna a fost ca la un moment dat nu o sa-mi mai placa ceea ce fac. In momentul in care esti un simplu angajat si nu-ti mai place ceea ce faci, incerci sa-ti gasesti un alt job. Cand esti legat de un proiect prin ceva mai mult decat un contract de munca, lucrurile au tendinta sa se complice."
Dar care este diferenta intre intreprinzator si postura de angajat? "Din punctul meu de vedere, diferenta dintre intreprinzator si angajat este urmatoarea: in majoritatea cazurilor, un angajat pleaca acasa la ora 18:00 si se deconecteaza complet de la problemele firmei. A avea propria afacere inseamna ca nu mai ai luxul acesta si duci cu tine responsabilitatea pe care o ai fata de toti cei implicati (de la angajati la parteneri de afaceri) si in afara celor opt ore de munca."
O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania