Afaceri de la zero

Informatii despre programele de finantare prin posta electronica

03.08.2000, 00:00 Autor: Cosmin Ghinea


Lista proiectelor finanatate in cadrul programului Phare Europa, informatii despre fondurile UE pentru deblocarea Dunarii, Initiativa Europeana pentru Democratie si Drepturile Omului (IEDDO) sau despre facilitatile de finantare a Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM) pot fi obtinute prin intermediul serviciului de e-mail, PrioriMail, pus la dispozitie gratuit de Centrul de Informare al Comisiei Europene in Romania.

Serviciul ofera informatii despre diversele programe de finantare accesabile de IMM si nu numai in Romania, detalii tehnice despre acestea, criteriile de eligibilitate pe care solicitantii trebuie sa le indeplineasca sau despre modalitatile de contact ale persoanelor / institutilor care pot oferi informatii suplimentare. Serviciul Priorimail, care poate fi accesat la adresa www.infoeuropa.ro, isi propune sa ofere informatii despre programele Phare, SAPARD, ISPA etc.

Potrivit informatiilor furnizate recent de Centrul de Informare prin intermediul acestui serviciu, UE va acorda 460.000 de euro, in fonduri nerambursabile, pentru intarirea democratiei in Romania.

Programul are ca obiective sprijinirea organizatiilor neguvernamentale non-profit romanesti care, prin vocatia lor si prin activitatile pe care le desfasoara, pot contribui la promovarea societatii democratice. Printre domeniile pe care acest program le sprijina se numara: combaterea discriminarii, instruirea si dezvoltarea ONG-urilor, dezvoltarea asociatiilor profesionale sau promovarea aplicarii legislatiei si a respectarii statului de drept.

Bugetul se situeaza intre 3.000 si 50.000 de euro/proiect; in conditiile in care beneficiarului va acoperi minimum 10% din valoarea totala a proiectului.

Proiectele trebuie sa contina un set coerent de activitati care sa defineasca clar obiectivele operationale, grupurile tinta si rezultatele planificate, si trebuie sa se incadreze in domeniile enumerate mai sus.

Solicitanti eligibili: organizatii neguvernamentale si nonprofit romanesti, legal constituite. Institutiile publice, cum ar fi ministerele sau autoritatile locale pot fi parteneri in sprijinirea proiectului. Cererile de finantare trebuie completate si depuse pana la data de 30 septembrie 2000, ora 15.00, la Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), Bd. Carol 78, et. 3, Sector 2, Bucuresti.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania