Afaceri de la zero

Industriasii romani pleaca in spatiul ex-sovietic

06.06.2000, 00:00 Autor: Cosmin Ghinea


Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR) participa, in perioada 5-9 iunie, la Congresul International al Industriasilor si Intreprinzatorilor care se desfasoara in Lituania, informeaza un comunicat al UGIR.

Potrivit comunicatului, actiunea a fost organizata in vederea reluarii si impulsionarii relatiilor economice, bazate pe performanta comerciala, intre Romania si Rusia, tarile baltice, tarile din Asia Centrala si Europa Centrala si de Est.

Reprezentantii Uniunii Industriasilor considera ca, din punct de vedere economic si comercial, relatiile Romaniei trebuie sa se indrepte catre toate tarile in scopul cresterii exporturilor. Totodata, UGIR solicita Guvernului Romaniei sprijinirea, prin acorduri interstatale, a dezvoltarii relatiilor economice si comerciale ale tarii noastre cu tarile din Europa Centrala si de Est, Rusia si tarile CSI, informeaza Mediafax.

Congresul International al Industriasilor si Intreprinzatorilor este o organizatie patronala internationala care reuneste organizatii patronale din tarile Europei Centrale si de Est, tarile baltice si tarile CSI si care actioneaza pentru dezvoltarea relatiilor economice intre aceste state.

Lucrarile congesului vor fi urmate, la Vilnius si Klaipeda, de lucrarile unei conferinte economice internationale cu tema "Problemele tranzitului si dezvoltarii relatiilor econimce transcontinentale in procesul globalizarii economice", in cadrul careia seful delegatiei UGIR, Doru Claudian Frunzulica, va prezenta comunicarea intitulata "Strategia Romaniei de dezvoltare a tehnologiei informatice in contextul globalizarii relatiilor economice", se precizeaza in comunicat.

Internetul reprezinta unul din cele mai facile instrumente pentru promovarea ofertei companiilor romanesti, el permitand contactarea de parteneri de afaceri din intreaga lume la un cost scazut.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania