Afaceri de la zero

Inchirieri de masini: marje de profit de pana la 15%, cifre de afaceri care depasesc un milion de euro

30.12.2008, 00:00

Cu investitii initiale de zeci sau sute de mii de euro, antreprenorii companiilor de inchirieri auto dezvolta cifre de afaceri de peste un milion de euro.

Sunt peste 300 de companii de inchirieri de masini in Bucuresti si mai mult de 10 companii au peste 60 de masini. Printre aceste 10 firme se numara si francizorii marilor jucatori internationali, care isi desfasoara activitatea in proportie de peste 90% in Bucure[ti.

"Afacerea cu inchirieri masini este puternic sezoniera, depindem foarte mult de turism. La fel ca in strainatate, in timpul verii avem de doua ori mai multi clienti decat iarna", a spus Marius Stefan, asociat al companiei de inchirieri de masini Autonom Rent A Car. Principalii clienti ai companiei sunt romanii care au revenit din strainatate pentru o perioada si au nevoie de masina, cetatenii straini care au afaceri in Romania sau sunt turisti, dar si companiile.

Profitul a fost reinvestit pentru dezvoltarea afacerii, prin achizitionarea de noi masini.

"Am terminat anul 2007 cu o flota de 300 de masini si o cifra de afaceri a celor doua firme de aproximativ 1,5 milioane de euro, inclusiv TVA", a precizat el. Marius Stefan estimeaza o cifra de afaceri pentru anul 2008 de peste 2,6 milioane de euro, inclusiv TVA.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania