Afaceri de la zero

Inapoi la scoala, mister Beckham!

23.08.2000, 00:00 Autor: Aurelian Botezatu


Cel mai in voga cuplu britanic al momentului, David Beckham si Victoria Adams, a fost chemat sa dea cateva examene pentru a demonstra adolescentilor ca a face avere fara a avea o pregatire adecvata nu este posibil.

Sugestia a venit din partea uneia dintre somitatile invatamantului din Anglia, profesorul Alan Smithers, a carui convingere este ca tinerii din ziua de azi iau totul prea usor si nu mai dau prea mare importanta scolii.

Comentariile sale vin intr-o saptamana in care rezultatele unui examen la scara nationala sunt asteptate sa arate ca fetele sunt mult mai silitoare in momentul de fata decat baietii.

"Ar fi excelent daca David si Victoria ar consimtii sa se puna cu burta pe carte o vreme si apoi sa dea cateva teste pentru a demonstra cat de bine pregatti sunt", a declarat Smithers.

Un zero absolut in liceu, mijlocasul lui Manchester United si al reprezentativei Angliei s-ar putea sa nu fie prea incantat de propunere. La fel si fosta "Spice Girls", care la viata ei n-a luat decat vreo patru teste, dupa cum sustine cotidianul englez Daily Star.

Director al Centrului pentru Educatie din Liverpool, profesorul Smithers a dezvaluit ca "mesajele care vin in momentul de fata de la societate scot in evidenta ideea ca sume mari de bani pot castiga si oameni mai putin scoliti. De aceea, singura posibilitate de a-i readuce in scoli e sa le aratam valoarea muncii intelectuale".

Ceea ce incearca sa faca profesorul din Liverpool, scrie Daily Star, nu este o noutate. acolile din New York au reusit sa atraga destule celebritati inapoi in clasele de curs, iar succesul a fost unul rasunator.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania