Afaceri de la zero

Holyfield doreste reunificarea titlurilor

17.08.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


La cei 38 de ani cati numara, Evander Holyfield a reintrat in posesia titlului de campion mondial in versiunea WBA in urma victoriei obtinute impotriva lui John Ruiz. Acum, pugilistul american doreste sa lupte pentru reunificarea titlurilor categoriei regina a pugilatului declarand ca "sunt pregatit sa-i infrunt atat pe Lennox Lewis cat si pe Mike Tyson".

Controversata victorie obtinuta sambata trecuta, dupa cele 12 reprize disputate pe ringul instalat la Paris Resort and Casino din Las Vegas, i-a oferit lui Holyfield posibilitatea de a intra in istorie, acesta devenind primul pugilist care cucereste pentru a treia oara titlul mondial al greilor.

Ceea ce l-a facut sa declare ca "voi putea boxa la acest nivel pana la 50 de ani. Pentru tilul mondial reunificat sunt in stare sa ma bat cu oricine.

O voi face contra lui Lewis sau Tyson daca acestia se vor simti in masura s-o faca. Pentru ca stiu ca eu voi fi campionul!"

Numai ca, dupa ce a disputat doua meciuri contra lui Holyfield, Lewis, detinatorul centurilor in versiunile IBF si WBC n-ar prea dori sa se mai confrunte si a treia oara (un succes si un egal in partidele anterioare).

In viziunea lui Hplyfield, meciul pentru titlu nu inseamna doar goana dupa bani. Dupa succesul asupra lui Tyson, holyfield a adunat nu mai putin de 100 de milioane de dolari, 5 dintre acestia chiar dupa meciul contra lui Ruiz.

Ceea ce-si doreste cu orice pret este sa reintre in posesia celor trei coroane pe care sa se reuneasca intr-una singura.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania