Afaceri de la zero

Hagi vrea o noua Supercupa dupa 14 ani

25.08.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Stadionul Louis II din Monte Carlo va gazdui asta-aseara, de la ora 21.45 9an transmisie directa pe canalul Romania 1), cea de-a 26-a editie a Supercupei Europei. Partida va opune pe Real Madrid, castigatoarea Ligii campionilor, formatiei turce Galatasaray Istanbul, detinatoarea Cupei UEFA.

Dincolo de faptul ca reprezinta o finala continentala, partida are o incarcatura aparte pentru telespectatorul roman care are astfel posibilitatea sa-i revada - macar in competitiile europene intercluburi daca la nivel de echipa reprezentativa nu se mai poate - pe Hagi, Gica Popescu, Mircea Lucescu si Gabi Balint, legiunea romana a Galatei.

Cu toate ca s-au mai intalnit de curand la Munchen, cu prilejul centenarului lui Bayern, victoria revenind atunci madrilenilor cu scorul de 3-2, punctul decisiv fiind realizat de Raul, cele doua echipe nu par sa tina cont prea mult de impresia reciproca lasata in acel amical.

In tabara turcilor, aspru criticati de presa locala dar si de antrenorul selectionatei Romaniei Laszlo Boloni - "Partida a fost de un slab nivel tehnico-tactic. Turcii si-au atins scopul propus, acela de a ajunge in grupele Ligii Campionilor, dar fotbalul a avut de suferit.

Daca despre Hagi nu pot vorbi pentru ca el nu a jucat fiind suspendat, in schimb jocul lui Gica Popescu a lasat de dorit, fiind in nota echipei, adica mediocru" - domneste o liniste nefireasca.

Mircea Lucescu, care acum pare sa-si dea seama la ce drum greu s-a inhamat, nu pare prea interesat de aceasta finala. :" Este greu sa joci doua jocuri decisive in trei zile. Dat fiind ca ne-am atins principalul obiectiv, acum vom juca mai relaxat. Atuul nostru il constituie reintrarea lui Gica Hagi, care ne-a lipsit imens atat la constructie cat si la finalizare".

Pentru decarul Galatei, Monte Carlo reprezinta startul spre marea performanta internationala. Acolo, intr-o noapte de ianuarie a anului 1987, Steaua cucerea Supercupa europei invingand pe Dinamo Kiev prin golul reusit de Gica in minutul 43.

Iata de ce ambitia lui in aceasta seara este justificata: "Meciul va fi echilibrat. Diferenta o voi face eu sau fostul meu coechipier de la Barca, Luis Figo."

In tabara madrilena problemele sunt mult mai acute. Mijlocasul McManaman a fost trecut pe bara de antrenorul Del Bosque pentru ca a refuzat sa se transfere la alt club.

Morientes, grav accidentat, va lipsi cel putin sase luni iar guti, curtat de AC Milan, refuza sa se transfere si el spre nemultumirea lui Florentino Perez, noul presedinte pus intr-o mare dificultate de anuntul UEFa, potrivit caruia clubul madrilen ar putea fi exclus din competitiile intercluburi europene incepand din 2001 datorita datoriilor de peste 230 de milioane de dolari.

Alb-violetii spera insa, la cea de-a doua lor tentativa - 0-1 cu Lazio in 1998 -, sa sparga ghinionul, Manolo Sanchis, capitanul traditional al Realului declarand ca "tin cu orice pret sa castigam acest trofeu. Este singurul care-mi lipseste din vitrina".

Partida in care se vor confrunta doua dintre temutele cupluri ale Europei, Hagi - Jardel si Figo - Raul, va fi condusa de austriacul de 45 de ani Gunther Benko, cel care a condus la centru 50 de partide internationale.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania