Afaceri de la zero

Hagi si Gics Popescu, din nou la PRO TV

04.08.2000, 00:00 Autor: Aurelian Botezatu


Aflat in cel de-al 100-lea an de existenta, clubul Bayern Munchen a decis sa-si sarbatoreasca centenarul printr-un turneu de 24 de karate. Campioana Germaniei a invitat pentru patrulaterul programat astazi si maine pe Olympiastadion trei dintre cele mai tari echipe ale continentului la ora de fata. Este vorba de Real Madrid, detinatoarea Ligii Campionilor, de Manchester United, campioana de acum un an a Batranului Continent (invingatoare in finala cu Bayern), si de Galatasaray, castigatoarea ultimei editii a Cupei UEFA.

Antrenata acum de tehnicianul roman Mircea Lucescu, Galata a inlocuit-o pe AC Milan, care a declinat invitatia din cauza programului extrem de incarcat.

Prin vocea liderului sau, Gica Hagi, campioana Turciei a avertizat ca nu vrea sa faca doar o figura onorabila in capitala Bavariei. Hagi le-a promis suporterilor turci, de acasa sau rezidenti in Germania, pentru care clubul gazda a pus la dispozitie 8.000 de bilete, "ca vom fi ca o vijelie si ne vom bate sa castigam turneul". "Il Luce", la randul sau, aprecia ieri ca "acest patrulater este binevenit, pentru ca n-am prea avut parte de teste tari pana acum".

Dupa ce miercuri a prezentat cele 3 randuri de echipament pe care le va folosi in sezonul viitor, Galatasaray a plecat ieri spre Munchen, pe calea aerului. Deplasarea a facut-o inclusiv Gica Popescu, restabilit dupa ruptura musculara suferita la Euro 2000, in cursul meciului cu Anglia.

Daca Bayern, prima adversara a Galatei, nu va avea la dispozitie toate vedetele - Elber, Sergio, Effenberg si Jeremies sunt accidentati - Real si Manchester United au anuntat ca vin la Munchen cu cele mai bune garnituri.

La Real va putea fi vazut, in premiera, internationalul portughez Luis Figo, proaspat transferat de la FC Barcelona pentru suma record de 60 milioane dolari. Beckham, supervedeta Manchesterului, a declarat ca pune foarte mare pret pe participarea la acest turneu, chiar daca amical, fie si macar pentru faptul ca va avea ocazia sa-si ia o mica revansa in fata madrilenilor dupa eliminarea suferita in "sferturile" Champions League.

Prin intermediul propriului post de televiziune, MUTV, Manchester United va transmite live pentru suporterii sai toate meciurile patrulaterului. La noi, drepturile de retransmisie au fost cumparate de PROTV, care a decis sa se axeze pe jocurile Galatei. Asta-seara, de la 21.15, Hagi si Gica Popescu vor putea fi vazuti la lucru in duelul cu Bayern, iar maine-seara, de la 00.15, in confruntarea cu invingatoarea sau invinsa dintre Manchester si Real.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania