Afaceri de la zero

Guvernul a aprobat lista subventiilor pentru industrii

13.06.2000, 00:00 Autor: Cosmin Ghinea


Guvernul a aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, lista subventiilor unitare in anul 2000, pentru companiile si societatile nationale si comerciale aflate sub autoritatea Ministerului Industriei si Comertului.

Hotararea de Guvern, care urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial, prevede subventionarea de la buget a produsele din industria carbunelui, minereurilor feroase, neferoase, radioactive, rare si nemetalifere. O alta hotarare aproba inchiderea a 68 de mine si cariere. Prin adoptarea acestei masuri se continua programul de restructurare a sectorului minier si de adaptare a acestuia la cerintele pietei. Sunt vizate in special acele explotari la care se inregistreaza costuri mari sau rezervele geologice sunt pe cale de a se epuiza.

Pana in prezent a fost aprobata inchiderea a 162 de mine si cariere la care s-au executat lucrari de intretinere si conservare, costurile aferente fiind acoperite conform prevederilor legii bugetului. Pentru departajarea firmelor care vor concura la licitatiile de inchidere a acestor mine vor fi utilizate trei criterii: valoarea licitatiei, durata acesteia si numarul de persoane disponibilizate din sectorul minier care vor fi angajate pentru lucrari.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania