Afaceri de la zero

Granturi pentru proiecte de cercetare

04.05.2000, 00:00 Autor: Cosmin Ghinea


Cercetatorii romani pot beneficia de granturi din partea Centrului Femirc Romania pentru sprijinirea participarii in propuneri de proiecte in Programul Cadrul 5 (PC5), initiat de Uniunea Europeana. Programul de granturi are un buget de 20.000 euro si se adreseaza cercetatorilor si expertilor angajati in cadrul unei firme mici sau mijlocii, precum si celor care fac parte din personalul universitatilor, institutelor de cercetare aplicativa si Institutului Academiei Romane, care vor trimite solicitarile pana pe 15 mai 2000.

Reuniunile pentru care se solicita grantul trebuie sa se desfasoare in perioada 17 Mai - 31 Iunie 2000, iar transmiterea formularelor de grant se face numai prin posta electronica la adresa grant@imm.ro. Informatii suplimentare pot fi obtinute de pe site-ul FEMIRC, la adresa www.imm.ro.

PC5 urmareste identificarea zonelor cu potential de dezvoltare, sprijinirea dezvoltarii zonelor in care mediul de afaceri este competitiv, sustinerea zonelor de progres stiintific si tehnologic care ofera o diseminare a informatiilor precum si actiuni de conservare a mediului.

PC5 se adreseaza universitatilor, organizatiilor de cercetare, companiilor si persoanelor fizice cu activitati de cercetare-inovare. Acestea pot participa in cadrul PC5 in cadrul unor consortii de proiect formate din minim doua entitati legale din doua state mebre diferite sau minim o entitate din UE si una dintr-o tara asociata.


O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania