Afaceri de la zero

Galata, un sparring-partner de taria lui Liverpool

01.09.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Pauza competitionala prilejuita de debutul reprezentativelor Romaniei si Turciei in preliminariile Campionatului Mondial din 2002 a picat cum nu se poate mai bine pentru Rapid si Galastasaray, fosta si actuala echipa a lui Mircea Lucescu. Acesta se pare ca este "principalul vinovat" pentru partida care se va disputa in aceasta seara, cu incepere de la ora 20.00 (in transmisie directa la PRO TV).

Lotul campioanei Turciei a sosit inca de ieri la Bucuresti si s-a cazat la hotelul Crowne Plaza, locul in care, dupa terminarea partidei, George Copos, principalul actionar al Rapidul va oferi un dineu in cinstea oaspetilor.

Oaspeti care reprezinta la ora actuala una dintre cele mai bune formatii din Europa de vreme ce in interval de doar trei luni de zile a reusit sa intre in posesia a doua dintre cele mai importante trofee fotbalistice la nivel de cluburi, Cupa UEFA si Supercupa Europei.

Partida este importanta pentru ambele formatii, Galata pregatindu-se sa debuteze la 12 septembrie in grupa D a primei faze a grupelor Ligii Campionilor, acasa pe Ali Sami Yen contra lui AS Monaco in vreme ce Rapid va da piept, doua zile mai tarziu, in nocturna pe stadionul Giulesti, cu FC Liverpool, cea mai valoroasa si mai titrata echipa britanica a tuturor timpurilor.

Va fi un bun prilej pentru Mircea Lucescu si Puiu Iordanescu de a testa noi formule de joc in absenta internationalilor plecati la loturile reprezentative.

Publicul giulestean va avea posibilitatea sa-i priveasca live pe brazilienii Jardel, golgeterul de anul trecut al cupelor europene, pe portarul Taffarel dar si pe Gica Hagi si Gica Popescu, cei doi cumnati care au renuntat in aceasta vara la tricoul reprezentativ.

Rapidul lui Iordanescu, chiar daca nu a reusit transferurile de ultima ora ale atacantilor Gane (St. Gall) sau Ganea (VfB Stuttgart), spera sa se impace cu suporterii si sa mai atenueze supararea acestora, suparare pricinuita de proasta evolutie din ultima vreme, soldata cu trei infrangeri consecutive.

Poate ca acesta este chiar scopul acestui amical.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania