Afaceri de la zero

Gafa care ar putea costa 3,8 milioane

31.08.2000, 00:00 Autor: Aurelian Botezatu


Pe terenul de fotbal, Klaus Allofs a fost un mare maestru. Indiferent ca a evoluat pentru reprezentativa Germaniei, Fortuna Dusseldorf, FC Koln sau Werder Bremen, cu care a cucerit Cupa Cupelor in 1992.

Revenit la Werder dupa ce a esuat ca antrenor la Dusseldorf, fostul international incearca astazi sa-si faca un nume si in bransa managerilor. Inceputul a fost bun, numai ca, deunazi, a facut o gafa ce ar putea costa Bremenul 3,8 milioane de marci.

De curand, Werder l-a achizitionat pe croatul Ivica Banovic de la NK Sagreb, cluburile intelegandu-se pentru o suma de transfer cifrata la 3,7 milioane de marci. In contractul incheiat de parti, dactilografiat chiar de secretara sefa a gruparii germane, scrie negru pe alb 3.700.000 DM.

Absolut corect. Imediat dedesubt, insa, unde suma se specifica in litere, apare scris in engleza "Seven Million five hundred thousand". Adica nici mai mult nici mai putin decat 7,5 milioane.

Diferenta de 3,8 milioane de marci este reclamata acum de noua conducere a lui NK Zagreb, care a si depus o plangere in acest sens la federatia germana.

Cum i-a scapat lui Allofs o asemenea greseala? "In aglomeratia care s-a creat atunci cu actele, m-am uitat in contract numai la modificarile aduse acestuia pe parcursul negocierilor.

Dar, pana la urma, conteaza cine a semnat. Iar acela am fost eu", a marturisit Allofs, care spera s-o scoata pana la urma la capat: "Am trimis la federatie mai multe dovezi scrise in privinta faptului ca ne-am inteles cu reprezentantii clubului croat asupra sumei de 3,7 milioane. Sper sa fie de ajuns".

Daca nu, Allofs este numai bun de plata. Iar pentru ca o nenorocire nu vine niciodata singura, Banovic a trebuit sa fie operat zilele trecute de menisc.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania