Afaceri de la zero

Frisk, un arbitru pentru linistea finalei

28.06.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Suedezul Anders Frisk, care a condus in faza grupelor partidele Portugalia - Anglia (3-2) si Olanda - Franta (3-2), a fost desemnat ieri la Bruxelles, de Comisia de arbitri a UEFA, sa conduca finala lui Euro 2000.

Pentru partida de duminica el va fi ajutat la cele doua margini de arbitri asistenti Leif Lindberg (Suedia) si Jens Larsen (Danemarca), in vreme ce rezerva sa va fi cunoscuta abia vineri.

In varsta de 37 de ani, agentul de asigurari din Molndal este o persoana extrem de devotata familiei, careia ii dedica cea mai mare parte a timpului liber. Arbitrajului i s-a dedicat incepand din 1978, pentru ca din 1991 sa devina arbitru international. Aliatii de baza ai "golden boyului" suedez sunt, potrivit rapoartelor Comisiei de arbitri, calmul si determinarea. Marturie sta prezenta sa la turneul Euro '96 organizat de Anglia. De atunci Frisk nu a mai coborat de pe piscurile continentale, incredintandu-i-se 20 de jocuri la centru in Liga Campionilor, experienta care i-a permis astazi sa fie desemnat arbitrul finalei. "Cand am inceput sa invat tainele meseriei ma aflam sub o enorma presiune. Nici acum nu-mi va fi prea usor stiind ca prin intermediul celor 18 camere tv milioane de oameni ma vor urmari si judeca" se destainuie Frisk. "Aceasta finala este in fapt o dulce consolare pentru absenta de la Coupe du Monde. Cea mai placuta amintire o pastrez insa de la partida Mexic -Brazilia, 4-3, de anul trecut, de la Cupa Confederatiilor". Pana la finala, arbitrul suedez se va relaxa vizionand filmul Gladiatorul.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania