Afaceri de la zero

Fonduri BM pentru agricultura romaneasca

01.06.2000, 00:00


Proiectul de Dezvoltare a Serviciilor pentru Agricultura, lansat oficial la inceputul acestei saptamani, va sprijini cercetarea agricola si activitatile de extensie pentru problemele prioritare ale fermierilor particulari si producatorilor agricoli, au declarat oficiali ai Ministerului Agriculturii si Alimentatiei (MAA).

Costul total al proiectului, care va deveni operational la inceputul lunii iulie a acestui an, este de 17,82 milioane de dolari, suma care include 3,86 milioane de dolari din partea Guvernului Romaniei, precum si 2,96 milioane de dolari din partea altor participantilor la proiect. Imprumutul va purta dobanda standard a Bancii Mondiale, bazata pe dobanda LIBOR, la care se adauga 05,-0,75%. Imprumuturile vor fi rambursate in 20 de ani si vor avea o perioada de gratie de 5 ani. Proiectul are doua componente: prima este de cercetare aplicata si extensie, iar a doua se refera la dezvoltarea capacitatii institutionale.

Pentru realizarea primei componente, Proiectul de Dezvoltare a Serviciilor pentru Agricultura va dezvolta un program de cercetare aplicata si extensie printr-o schema competitiva de granturi (SCG). Aceasta schema va sprijini propuneri cuprinse intre 5.000 de dolari si 250.000 de dolari, pentru o perioada de pana la trei ani. Pentru a putea fi acceptate spre finantare, ofertele de proiecte trebuie sa includa o contributie proprie, de minim 15-20%, in bani sau in natura. Mediafax

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania