Afaceri de la zero

Florin Raducioiu a redebutat la Dinamo cu infrangere

11.09.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Pentru gruparea dinamovista amicalul disputat sambata seara contra Fiorentinei pe stadionul Artemio Franchi a confirmat, daca mai era nevoie, pasa neagra prin care trece in ultima vreme echipa condusa de Cornel Dinu.

Desi l-au avut in primul "unsprezece", inca din startul partidei, si pe Raduciouiu, revenit printre caini pentru un an dupa alti zece in care a "ratacit" prin campionatele Europei, alb-rosii au dezamagit din.

Nu doar prin faptul ca au pierdut in fata unei echipe puternic motivate de apropierea debutului in Cupa UEFA impotriva austriecilor de la Tirol Innsbruck, dar pe parcursul celor 90 de minute de joc nu au reusit sa-si creeze decat patru actiuni de atac, una finalizata in chiar finalul meciului de Florentin Petre, cel care a inchis tabela de marcaj pentru 1-4 (0-2).

Partida a avut o incarcatura speciala pentru varful de atac dinamovist Marius Niculae, antrenorul Fatih Terim fiind interesat de un eventual transfer al sau.

Pentru a nu dezamagi Niculae s-a zbatut mult insa a reusit prea putin (nici coechipierii nu l-au ajutat suficient).

A luat o actiune pe cont propriu in chiar primul minut de joc pe care a incheiat-o cu un sut superb, greu parat de Toldo. Apoi a aparut iar in prim plan abia in minutul 90 cand i-a adresat pasa de gol lui Petre.

Dupa cum apreciaza cotidianul italian Gazzetta dello Sport in numarul sau de duminica, jocul a fost in permanenta la discretia gazdelor - in 13 randuri florentini s-au aflat la poarta lui Preda -, care au inscris de patru ori: min. 10, 1-0, gol Chiesa in urma unei centrari venite de la Rossi; min. 30, 2-0, reusita Leandro, in urma penaltiului scos de Di Livio; min. 53, 3-0, sut cu stangul, din cadere, in diagonala, reusit de Nuno Gomes; min 60, 4-0, gol Leandro, cu capul, in urma ratarii interventiei lui Preda la cornerul executat de Rui Costa.

La fluierul arbitrului Iosefi, ajutat la una din margini de o arbitra asistenta, Fatih Terim si Cornel Dinu au trimis pe teren urmatoarele garnituri: Fiorentina: Toldo (Taglialatella '63); Torricelli (Tarozzi '59), Adani (Repka '59), Pierini (Firicano ('75), Vanoli (Bonora '73); Rossi (Bressan '46), Lassissi (Rossitto '46), Rui Costa (Vakufstis '80), Di Livio (Mijatovici '64); Chiesa (Nuno Gomes '46), Leandro (Taddei '69); Dinamo: Preda; Bolohan (Onut '65), Nastase (Tames '16), Mihali (G. ?alnar '70), Florea; Fl. Petre, Kirita, Haldan, Cernat (Cr. Vlad '75); M. Niculae, Raducioiu (Cl. Dragan '46).


O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania