Afaceri de la zero

Electorii Realului au votat schimbarea

18.07.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Dupa aproape o luna de tensiuni si incertitudini, viata campioanei Europei, Real Madrid, tinde sa intre in normal. Motivul principal al linistii instalate in randul suporterilor alb-violetilor il constituie rezultatul alegerilor pentru functia de presedinte al clubului, functie pentru care au candidat Lorenzo Sanz, 57 de ani, presedintele in exercitiu, si Florentino Perez, un inginer in varsta de 53 de ani, specializat in constructii.

Perez a fost cel care si-a anuntat primul candidatura la 19 iunie, cu doua zile inaintea lui Sanz. Din lupta electorala nu au lipsit atacurile dure. "Este un avar care traieste doar pentru propiile-i placeri" si-a lansat Perez prima torpila. "Daca voi fi ales, Realul ii va avea pe Beckham si Figo", a continuat el pe un ton agresiv. "Florentino este un neispravit si asta ma face sa fiu linistit. Campania lui este una murdara", a replicat Sanz., lasand sa se inteleaga faptul ca inca se simte in vana. Vicleanul Perez miza insa pe numele lui Figo si Zidane pentru construirea unei mari echipe care sa aminteasca de marele Real al anilor '60. Dincolo de promisiuni, conta insa votul celor aproape 50.000 de membrii cu drept de vot, mobilizati sa se prezinte duminica la centrul de votare de la Ciudad Deportiva pentru a-l alege pe presedinte.

Deschise la orele 8,05, urnele de votare au primit de-a lungul a 13 ore nu mai putin de 13.735 de electori. Primul candidat care a votat a fost Perez, acesta sosind la urne la ora 10,22. O ora mai tarziu a fost randul lui Lorenzo Sanz sa introduca buletinul de vot in urna.

"Sunt ferm convins ca voi castiga. Pentru Real va urma o noua era. Sunt un invingator care nu stie ce este renuntarea. Voi construi practic un nou club. Voi incerca sa transfer cei mai buni jucatori. Relatiile cu presa vor fi cat se poate de transparente. Vreau un model de gestiune sportiva profesionala. Vreau ca Real sa devina un club bogat. Nu vreau sa mai existe datorii (235 de milioane euro). Real Madrid va deveni sub conducerea mea un club modern, de mare viitor. Vom onora orgoliul suporterilor. Munca noastra se va supune nemijlocit unui nou cod etic. Vom fi un club serios". Acestea sunnt cele zece precepte cu care Perez s-a lansat in lupta. Acum, noul conducator va trebui sa le puna in aplicare, obligat nu doar de cei aproape 55% dintre votanti care l-au ales, ci si de renumele unui club de talie mondiala.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania