Afaceri de la zero

Dinamo este mai aproape de competitia interna decat de Liga Campionilor

28.07.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Dinamo a debutat cu stangul in turul doi al preliminariilor Ligii Campionilor, pierzand fara drept de apel, cu un incredibil 3-4, pe propriul teren, partida sustinuta miercuri seara in compania Poloniei Varsovia.

Infrangerea, partial anticipata de subtirimea lotului dinamovist, surprinde insa prin numarul mare de goluri primite de campioana Romaniei, patru, record pentru o partida disputata acasa in cupele europene. Practic, compartimentul defensiv a fost cel care a facut diferenta in acest joc, fiind un veritabil balast pentru echipa. Nu a fost practic atac al adversarei, la care cei doi aparatori centrali, Mihali si Kirita sa nu gafeze ca niste incepatori, permitand oaspetilor finalizari de joc scoala.

ai, ca negrul sa fie si mai negru, nici o aluzie la culoarea tricourilor polonezilor sau la culoarea pielii celor doi excelenti jucatori nigerieni, degringolada din apararea dinamovista a fost completata, decisiv, de prestatia penibila a celor doi jucatori de banda, Bolohan si Florea, depasiti de viteza si de schemele uluitor de banale ale adversarilor, din acele zone plecand toate actiunile, patru dintre ele incheiate cu golurile lui Wieszczycki ('23, '58), Olisadebe ('36) si Golaszewski ('86).

Erorile comise de sistemul defensiv al alb-rosiilor nu pot fi scuzate de absenta lui Vali Nastase, suspendat o etapa pentru "rosul" din retului cu Benfica de anul trecut. Um nici o acoperire nu are declaratia lui Cornel Dinu, potrivit careia "meciul ar fi fost pierdut si daca la Dinamo ar fi evoluat Ionut Lupescu si Iftodi".

Probabil ca antrenorul dinamovist uita de rolul esential jucat de Kaizer in realizarea echilibrului intre compartimente, experienta si maturitatea "nemtului" fiind determinante in realizarea eventului pe plan intern in trecutul sezon. Succesorul sau, Catalin Haldan, s-a aratat mult prea coplesit de rolul care i s-a incredintat, ratacindu-se destul de des in preajma careului advers in loc sa asigura garda plapandei sale aparari.

Aici, este limpede a gresit si antrenorul Dinu, preocupat mai de graba de rezolvarea problemei coordonatorului de joc - Danut Lupu a fost excelent in postura de om al pasei decisive, insa total absent in faza de recuperare si marcaj, lucru care a costat echipa la golul prim al polonezilor, si mai putin de corijarea erorilor din aparare.

Dinu a dorit mult sa castige jocul, constient de forta polonezilor pe propriul lor teren. Din pacate el nu a avut la indemana materialul necesar unei asemenea lucrari. ai este tot mai greu de crezut ca-l va putea avea peste o saptamana, atunci cand se va disputa partida retur.

Una in care Dinamo trebuie sa riste totul pe cartea unei victorii la doua goluri diferenta care sa-i permita sa ajunga in turul urmator in fata grecilor de la Panathinaikos Atena. In caz contrar, alb-rosii vor trebui sa-si intoarca gandurile catre competitiile interne, campionat si Cupa, nu fara mari emotii, Niculae, Mihalcea si Florentin Petre aflandu-se, dupa cum se vorbeste, cu valizele facute pentru Occident.


O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania