Afaceri de la zero

Chelsea s-a saturat de golaniile lui Jody Morris

20.07.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Tanar de mare perspectiva, talentatul Jody Morris risca sa nu-si termine cariera pe care a inceput-o in 1996 la Chelsea. Clubul londonez, care zilele trecute a facut toate demersurile posibile pentru a-l scapa de inchisoare nu pare dispus sa mai tolereze comportamentul sau suburban. "Schimba-ti atitudinea, ori iti faci valizele", i-ar fi spus pe un ton neindurator Ken Bates, presedintele clubului.

Jody Morris, care alaturi de antrenorul de la tineret, Paul Quinn, au fost autorii unor acte de violenta impotriva lui Darryl Hobbs, un tanar de 23 de ani, au aparut in fata judecatorului Jill Beale, la Curtea din Redhill, fiind judecati "pentru atac barbar si comportare primitiva". Daca in privinta lui Quinn, care in plus a mai si urinat in plina strada in fata unui pub din Epsom, nu a existat nici un fel de clementa, el primind doua luni de inchisoare, Morris a fost obligat sa acite victimei 500 de lire sterline si sa efectueze 150 de zile de munca in folosul comunitatii.

Mijlocasul lui Chelsea nu se afla insa la prima abatere. Inaintea inceperii turneului final al Europenelor de tineret, Morris a fost adus in fata tribunaluli pentru scandalul provocat in urma betiei de la Ayia Napa. Incidentul nu a cazut bine oficialilor de pe Stamford Bridge care l-au chemat imediat la ordine pe alcoolicul rebel. David Monassie, impresarul jucatorului s-a multumit sa declare ca in scurt timp in cazul Morris se va face deplina lumina, insa pana atunci orice discutie cu clubul inceteaza".

Probabil ca si impresarul este satul de boacanele clientului sau, care, nu mai departe de ultimele saptamani a participat la unele betii de pomina alaturi de fostul sau coleg Chris Sutton, la una dintre acestea desfasurata in casa avocatului Richard Patrick amenintandu-i pe cei prezenti ca "vom dansa pe capatanile voastre cretine".

Luand exemplul antrenorului Bobby Robson de la Newcastle, care a cerut ca jucatorul sau Kieron Dyer, acuzat de pornografie, "sa fie deferit curtii martiale", Ken Bates, nemultumitca antrenorul Vialli nu l-a exclus din lot pe Morris, l-a avertizat pe jucator: "Daca ai caracter, Chelsea te va ajuta sa ajungi mare. Depinde de tine, de ceea ce vrei sa faci. E ultima mana pe care ti-o intindem!"

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania