Afaceri de la zero

Chat despre banii UE pe Internet

27.06.2000, 00:00 Autor: Cosmin Ghinea


Delegatia Comisiei Europene

RomOnia a lansat la sfOrsitul saptamOnii trecute un doua servicii de informare online, prin intermediul carora vor putea fi obtinute informatii despre programele de finantare ale UE, stadiul negocierilor de aderare precum si despre legislatia comunitara.

"Dorim sa mbunatatim informatia privind utilizarea fondurilor UE

Romania.Fiecare cetatean trebuie sa poata afla care este finantarea UE

localitatea sa sau

domeniul sau de interes." a anuntat Fokion Fotiadis, seful Delegatiei.

Serviciile de informare on-line lansate de Delegatia Comisiei Europene presupun un forum de dezbatere cu vot periodic pe teme de interes, acompaniat de un serviciu saptamanal de chat, si de un serviciu de transmitere automata de informatii pe teme pre-alese.Initiativa este provocata de hotararea Comisiei de a-si comunica mai bine mesajele catre publicul romanesc, pe baza unui dialog interactiv cu acestia.

UE sprijina procesul de aderare a RomOniei prin mai multe instrumente financiare: fonduri nerambursabile (programele Phare, ISPA si SAPARD destinate exclusiv tarilor candidate si programe comunitare, deschise atOt statelor membre UE, cOt si statelor candidate) si mprumuturi.

Centrul de Informare al Comisiei Europene a avut

primul an de functionare peste 10 000 de vizitatori, 40 000 de vizitatori virtuali (pe pagina de Internet www.infoeuropa.ro ), 400 000 de cereri de informatii prin

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania