Afaceri de la zero

Cantona , schimbul lui Ferguson

19.07.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Prin curtile marilor cluburi europene a fost mare agitatie in aceasta vara caniculara. Mutatiile nu s-au produs, asa cum se intampla de regula in sezonul estival, doar la nivelul componentei loturilor ci, undeva mult mai sus, la varful piramidei. Prima echipa care a procedat la restructurare a fost insasi campioana Europei, Real Madrid, acolo unde Florentino Perez i-a luat locul lui Lorenzo Sanz. Urmand modelul, fosta detinatoare a trofeului continental, Manchester United. Cum lucrurile nu au stat chiar in ordine in ultima vreme, actiunile scazand ingrijorator cu 2,8%, o actiune fiind platita cu 353,75 lire sterline, pragul cel mai de jos de cand "Red Devils" au intrat la Bursa, presedintele Martin Edwards a considerat ca este mai bine sa se retraga. El a lasat locul unei persoane mai tinere, Peter Kenyon, 46 de ani, fostul director adjunct al clubului, preferand sa-si economiseasca fortele pentru a putea prelua de la septuagenarul Roland Smith, incepand din anul urmator, postul de presedinte al societatii Manchester United.

Printre cei mai fericiti de aceasta decizie s-a dovedit a fi antrenorul Alex Ferguson, cel foarte satul de crizele paranoiace ale demisionarului presedinte. Din pacate, contractul lui Sir Alex cu "Diavolii rosii" expira in 2002 si acesta nu mai doreste sa-l reinnoiasca. O vreme s-a zvonit ca el ar putea renunta chiar din acest sezon, presa spaniola dandu-l ca sigur antrenor la Barcelona. In acel moment, primul nume care a fost rostit ca posibil inlocuitor pe banca lui Manchester a fost cel al francezului Eric Cantona. Fost component al "rosiilor" in perioada de glorie, Eric si-a manifestat dorinta de a reveni la clubul englez afirmand ca "iubesc enorm Unitedul, cu care am cunoscut cele mai mari momente ale carierei. atiu ca e dificil sa-i urmezi lui Sir Alex, dupa mine, cel mai bun antrenor din lume. Insa eu sper sa pot fi capabil s-o fac".

Adorat de suporterii lui Manchester, care, in semn de respect pentru serviciile aduse, i-au pastrat pe Old Trafford tricoul cu numarul 7 alaturi de steagul Frantei, Canto , cel caruia i se canta imnul tarii sale la fiecare meci, ar putea fi solutia cea mai inteleapta pentru continuarea stilului ofensiv si spectaculos cu care Diavolii au cucerit lumea.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania