Afaceri de la zero

Campionul are alergie la paianjeni

16.10.2000, 00:00 Autor: Aurelian Botezatu


Incredibil, dar adevarat. Japonezul Yokozuna, una dintre marile vedete ale competitiilor de sumo, n-are teama de nimeni in ring, dar il sperie de moarte paianjenii. Yoko masoara 1,85 metri inaltime si mananca 200 de oua zilnic, poseda o forta care i-ar permite sa mute si muntii din loc, insa pur si simplu paralizeaza daca in fata ii apare micuta insecta cu opt picioruse.

"Am alergie la asa ceva. Pur si simplu, cand ii vad devin dintr-o data nervos si ma pierd cu firea pentru o buna bucata de timp. N-as putea lupta nicicum in asemenea conditii", a marturisit Yokozuna, in al carui palmares se numara doua titluri mondiale.

Pentru ca paianjenii sunt singurele fiinte din lume care-l sperie de moarte, luptatorul nipon a cerut sa-i fie trecuta in contract o clauza ce specifica limpede ca el nu va lupta sub nici o forma daca in camera de hotel, in vestiare sau pe ring ii apare in fata ochilor o asemenea lighioana. Aceeasi clauza este valabila si pentru cazul in care vreunui spectator i-ar trece prin cap sa aduca cu sine, la sala, un paianjen.

Brian Dixon, promotorul sau pentru turneul pe care-l intreprinde actualmente in Marea Britanie, a marturisit ca "atunci cand a cerut sa-i trecem chestia asta in contract, am crezut ca-si bate joc de mine. Pur si simplu nu-mi venea sa cred ca un asemenea munte de om se teme de paianjenii britanici".

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania