Afaceri de la zero

Alte granturi de 62.500 de euro pentru dezvoltare regionala

19.07.2000, 00:00 Autor: Cosmin Ghinea


Companiile si organizatiile romanesti vor putea beneficia de fonduri nerambursabile de 62.500 de euro pentru proiecte de dezvoltare regionala in cadrul unui program Phare finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei cu 8,3 mil. de euro.

Cererile de finantare vor fi primite pana in 15 septembrie, iar solicitantii eligibili sunt: firme private, administratia publica locala, scoli, universitati sau ONG-uri, a declarat Simon Mordue, coordonator programe UE pentru Romania. Valoarea totala a unui proiect nu poate depasi 62.500 de euro, iar solicitantul de fonduri trebuie sa participe cu minimum 40% din aceasta suma. Banii vor fi administrati prin cele opt agentii infiintate in tara, sub coordonarea Agentia Nationala pentru Dezvoltare Regionala (ANDR).

Bugetul total al programului, pentru care UE aloca 75% din fondurile necesare, iar Guvernul Romaniei 25%, este de 8,3 milioane euro si se imparte pentru trei domenii: investitii in sectorul privat (60%), imbunatatirea potentialului turistic local (20%) si imbunatatirea resurselor umane si profesionale ale fortei de munca (20%). Partenerul Comisiei Europene pentru derularea acestui program este ANDR.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania