Afaceri de la zero

Alain Prost si-a asigurat sprijinul unui actionar puternic

11.07.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Sezonul actual nu a fost unul care sa-i aduca linistea fostului cvadruplu campion mondial de Formula 1, francezul Alain Prost. Fara puncte dupa noua Mari Premii disputate, scandaluri interminabile intre piloti si mecanici, suprasolicitatul director al echipei Prost AG in situatia de a renunta la continuarea sezonului, mai cu seama ca si resursele financiare nu erau cele pe masura unei astfel de competitii. Tocmai cand se parea ca i se vor ineca toate corabiile, Alain Prost a primit vestea cea mare.

Potrivit publicatiei franceze "Jurnalul de duminica", Alain Prost a hotarat sa cedeze 10% din actiunile echipei sale catre Ufa-sport, filiala grupului germano-luxemburghez CLT-UFA. Principala sarcina a noului actionar pentru viitorul sezon va fi aceea de a gasi un motor competitiv care sa echipeze masinile echipei franceze.

Astfel, CLT-Ufa, devine dupa LVMH, care detine tot 10% din actiuni, al doilea actionar al echipei Prost. Grupul CLT-UFA este cunoscut in lumea sportului datorita implicarii prin intermediul canalului de televiziune M6 in preluarea echipei de franceze de fotbal, Girondins Bordeaux. Specializata in marketingul sportiv, respectiva filiala permite lui Prost AG sa detina in continuare 80% din actiuni, totul orientandu-se catre o asociere de tip partener-actionar.

Ramane de vazut care va fi orientarea echipei dupa divortul de motoristul Peugeot. Mugen-Honda, Supertec, Mercedes si Ferrari sunt principalele optiuni ale lui Alain Prost.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania