Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Stup Edition. Andreea Meiroş a deschis grădiniţa Onix Junior în Bragadiru şi a crescut de la 14 la 57 de copii. „Am schiţa şi pentru a doua grădiniţă, care va fi construită de la zero şi pe care îmi propun să o deschid în 2025“

12.10.2023, 00:06 Autor: Alexandra Matei

l Grădiniţa are atât program prelungit, cât şi program scurt, iar copiii sunt împărţiţi în mai multe grupe, pornind de la grupa baby şi grupa mică până la grupa mjlocie şi grupa mare  În viitor, planul antreprenoarei este să ridice de la zero o grădiniţă axată pe nevoile reale ale copiillor şi, ulterior, şi o şcoală cu clasele 1-4.

Andreea Meiroş, de profesie antrenor de dans sportiv, a deschis grădiniţa Onix Junior din Bragadiru după ce a devenit mamă pentru a doua oară, din dorinţa de a o avea aproape pe cea mică. Proiectul său în zona de educaţie, pornit de la o nevoie personală, a prins contur rapid, iar astăzi grădiniţa găzduieşte 57 de copii. Anul următor, spune antreprenoarea, urmează deschiderea celui de-al doilea sediu.

„Grădiniţa a fost fondată odată cu naşterea fetiţei mele, acum doi ani şi jumătate. Atunci, m-am gândit ce voi face când mă voi întoarce la serviciu pentru că îmi doream să o ştiu pe cea mică lângă mine. Aşa mi-a venit ideea de a deschide o grădiniţă, prin august-septembrie, iar în martie 2022 am deschis-o. Am pornit cu 14 copii, iar acum avem 57. Pe 1 martie anul viitor deschidem al doilea sediu, tot în Bragadiru, la trei străzi distanţă“.

Grădiniţa Onix Junior are atât program prelungit, cât şi program scurt, iar copiii sunt împărţiţi în mai multe grupe, pornind de la grupa baby şi grupa mică până la grupa mjlocie şi grupa mare. Într-o grupă, menţionează Andreea Meiroş, sunt maximum 15 copii. În prezent, grădiniţa funcţionează cu o echipă formată din nouă oameni. Taxele pe care părinţii celor mici le plătesc sunt cuprinse între 1.000 de lei şi 1.600 de lei pe lună, în funcţie de programul dorit. La aceste costuri, precizează ea, se adaugă şi opţionale precum dans, balet, dezvoltare personală sau bune maniere.

Fondatoarea grădiniţei Onix Junior spune că cel mai mare sprijin pentru a-şi duce proiectul la nivelul la care este astăzi a venit din partea familiei sale. Totodată, în dezvoltarea proiectului a cântărit mult şi sprijinul pe care ea l-a găsit în Stup, hub-ul pe care Banca Transilvania l-a creat pentru a ajuta micii antreprenori să îşi pună ideile de business în aplicare.

„Am aflat de Stup de pe Facebook. Ţin minte că m-a cucerit o postare a unei fete care avea o cofetărie în Popeşti-Leordeni. În Stup am găsit sprjin pe partea de finanţare“.

Andreea Meiroş are planuri mari în zona de educaţie, care nu se vor opri după deschiderea celui de-al doilea centru Onix Junior. Ea vrea să ridice de la zero o grădiniţă axată pe nevoile reale ale copiillor şi, ulterior, şi o şcoală cu clasele 1-4.

Grădiniţa nouă, detaliază ea, va fi un proiect separat, cu alte idei, altă structură şi altă metode de învăţământ, total diferite de majoritatea metodelor de învăţământ care se referă la grădiniţa de masă.

 „Trebuie să ne focusăm mai mult pe a personaliza activităţile şi a vedea înăuntrul omului. Am deja o schiţă a acestei viitoare grădiniţe, care va fi construită de la zero şi pe care îmi propun să o deschid în 2025. În 2040, voi avea şi o şcoală cu clasele 1-4.“

Andreea Meiroş a făcut dans sportiv încă de când avea cinci ani şi de aici a pornit şi pasiunea sa pentru antrenorat, meseria sa de bază. Ea a renunţat însă la această activitate atunci când a devenit mamă şi s-a reprofilat întâi ca manager de hotel şi apoi ca hairstylist.

Astăzi, însă, meseria de antreprenor, spune ea, i se potriveşte cel mai bine. Cel mai important în antreprenoriat, consideră aceasta, este să înţelegi că nu doar tu ai dreptate întotdeauna şi să fii deschis să înveţi lucruri noi.

„Câteodată experienţa de antreprenor este grea, dar nu îmi vine să o iau la goană şi nu am avut niciodată ideea de a renunţa. Faptul că am crescut într-un an şi jumătate în toate modurile în care poate creşte un om, o femeie, o mamă, o soţie m-a făcut să vreau şi mai mult“.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania