Afaceri de la zero

Afaceri falimentare in numele fratelui

03.08.2000, 00:00 Autor: Aurelian Botezatu


Cartea sa de vizita facea impresie: "Axel Kahn - Editor". La fel locuinta, unde-si permitea sa tina o masa de biliard de 5 milioane dolari, precum si tinuta. Mereu la patru ace, purtand sacouri sau costume achizitionate de la cele mai faimoase case de moda, ca sa nu mai vorbim de ceasurile scumpe de pe mana sau de BMW-ul Caprio in care-si plimba cainele. Ce mai, om de afaceri in toata regula. ai inca unul prosper.

La prima vedere, caci adevarul n-a intarziat sa iasa la suprafata. Fratele mai mare al cunoscutului international german Oliver Kahn (Bayern) facea intr-adevar afaceri, dar in nici un caz profitabile. Acesta este si motivul pentru care, astazi, nu mai putin de 68 de creditori sunt pe urmele sale. In marea lor majoritate banci si publicatii, acestia reclama restituirea unei sume care se ridica la peste un milion de marci. Insa Axel le arata buzunarele goale, asigurandu-i ca este sarac lipit.

Ca si celebrul sau frate, Axel a jucat de asemenea fotbal. Pentru Karlsruhe, in liga a doua, dar cariera sa profesionista n-a durat decat un an. Dupa care a trecut sa lucreze pentru agentia de publicitate a tatalui sau. In 1990 si-a deschis propria lui afacere, societatea "City Media". ai pentru ca dadea bine, la fiecare negociere cu diferiti parteneri nu uita sa aduca in discutie si persoana goalkeeperului de la Bayern Munchen. Asa a obtinut extrem de usor o sumedenie de credite.

In loc ca acei bani sa se inmulteasca, in biroul lui Axel Kahn au aparut treptat note de plata neonorate si tot mai multe somatii. De la banci, asigurari si edituri. Cand i-a ajuns cutitul la os, tatal sau l-a sponsorizat cu 200.000 de marci. Degeaba. In martie 1998 a declarat faliment, insa nu i-a fost acceptat de instanta din lipsa de probe. In mai, a recunoscut ca nu mai are nici un ban, iar deunazi a cerut tribunalului din Karlsruhe sa-l declare insolvabil.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania