Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Stup Edition. Ioan Gabriel a deschis Reinvent Fit, un salon de remodelare corporală, şi va merge cu o clinică, unde investiţia se ridică la 500.000 de euro

26.06.2023, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

Businessul a pornit în 2016 prin deschiderea unui mic studio cu un echipament de electrostimulare musculară, în care a investit 60.000 euro, ulterior fiind introdusă şi componenta de remodelare corporală.

Ioan Gabriel a pornit în 2016 un mic studio de sport după o investiţie de 60.000 euro, iar ulterior a deschis Reinvent Fit, un salon de remodelare corporală. Antreprenorul are în plan deschiderea unei clinici de remodelare corporală, unde investiţia se ridică la 500.000 euro.

„Am început cu  partea de sport, ulterior am făcut pasul către remodelare corporală. A fost natural pentru că la vremea respectivă, am identificat nevoia unui antrenament mai personalizat frecventând sălile tradiţionale de sport. Ne-am dat seama că sportul nu aduce pentru toată lumea rezultatele pe care şi le doresc, atunci am zis că e o nişă pe care o putem exploata prin prisma experienţei pe care o avem, fiind foşti sportivi de performanţă”, spune Ioan Gabriel.

Investiţia în studio s-a ridicat la 60.000 euro, bani care au mers în special către un echipament de electrostimulare musculară, care putea aduce rezultate mult mai rapid decât o rutină sportivă clasică.

„Aşa am început şi am continuat în acest fel 5-6 ani, până când am reuşit să deschidem şi un salon de remodelare corporală”, precizează el. Introducerea serviciilor de remodelare corporală, spune antreprenorul, a venit organic, după ce clienţii au cerut tot mai multe servicii. Ioan Gabriel spune că în primii ani de activitate, până la deschiderea salonului de remodelare corporală, nu a făcut niciun fel de reclamă, toţi clienţii noi venind prin recomandări. Mai mult, o bună parte din clienţi se întorc. Portofoliul Reinvent Fit e format din mai multe servicii precum tratamente corporale facile, slăbire generală şi localizată, epilare definitivă, sport. 

„Am observat că suntem predispuşi să punem grăsime în diferite locuri. A venit mănuşă să punem în portofoliul nostru nişte tehnologii care să ne ajute să scăpăm mai uşor de stratul adipos şi am introdus diferite servicii bazate pe tehnologii precum radiofrecvenţă, criolipoliză, drenaj limfatic, masaj anticelulitic, mai multe tehnologii care să ne ajute să scăpăm de ţesutul adipos”, spune el.

Ioan Gabriel are în plan deschiderea unei clinici de remodelare corporală, care va avea mai multe tehnologii şi servicii, dar şi medici şi terapeuţi specializaţi. Investiţia se ridică la 500.000 euro.

„Noi ne-am concentrat foarte mult pe partea non-invazivă a procedurilor cu aceste echipamente, observăm însă cerere şi pe partea minim invazivă, atât estetic, facial şi dermato. În această direcţie am vrea să ne ducem. Vom aduce terapeuţi şi medici pentru a executa acele proceduri pe partea medicală”, mai spune Ioan Gabriel.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

⇔ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

⇔ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.
 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania