Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Stup Edition. Florentina Gionea a încercat mai multe businessuri în zece ani, iar în prezent încasează 1 mil. lei din cursuri de dezvoltare personală şi profesională

22.08.2023, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

Mulţi dintre cei care participă la aceste cursuri vin din zona de contabilitate, management, dar şi medici.

După terminarea Facultăţii de jurnalism, Florentina Gionea a lucrat o perioadă scurtă în televizune, însă ulterior şi-a deschis un blog culinar, urmând apoi să îşi deschidă un mic business de înfrumuseţare. Lucrurile nu au mers aşa cum şi-a dorit în privinţa businessului, dar fiecare eşec a dus-o către afacerea de astăzi prin care organizează cursuri de dezvoltare personală şi profesională, activitate ce îi aduce încasări anuale de 1 milion lei.

În 2011, antreprenoarea a cumpărat un salon de înfrumuseţare, business care nu a funcţionat, fiind nevoită să îl închidă după două luni. Impactul emoţional a fost unul puternic după închiderea firmei, motiv pentru care Florentina Gionea şi-a îndreptat atenţia către dezvoltarea personală.

„Am început să scriu pe un blog în 2013 şi mi-am deschis o firmă, am zis că dacă nimeni nu mă angajează, îmi fac firmă şi o să angajez eu alţi oameni, nu se întâmpla nimic, doar contabila depunea nişte declaraţii. Ulterior, am făcut un curs de tehnician nutriţionist, iar apoi am început să dezvolt partea de spiritualitate“, povesteşte Florentina Gionea.

Blogul culinar a determinat-o pe antreprenoare să facă şi diverse cursuri în această zonă, însă şi acest business s-a terminat brusc.

„Clienţii, în loc să vină la mine să îmi ceară diete, veneau să îmi ceară cursuri de meditaţie sau diverse sfaturi şi recomandări despre ce ar trebui să facă în anumite situaţii“, spune ea.

Ulterior, antreprenoarea şi-a deschis un business prin care oferă cursuri de dezvoltare personală şi profesională sub brandul Florentina Gionea. Mulţi dintre cei care participă la aceste cursuri vin din zona de contabilitate, management, dar şi medici.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania