Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Roxana Stan a pus în 2021 bazele atelierului de decoraţiuni din lemn Pofigo

15.11.2023, 00:06 Autor: Mădălina Dediu Panaete

„Cred eu că am reuşit să ne diferenţiem prin câteva produse realizate într-o formă unică pe piaţă“.

Pentru Roxana Stan lucrul cu lemnul a fost o oportunitate de relaxare în momentele dificile şi deşi la început nu cocheta cu ideea de business, trecerea de la pasiune la afacere s-a făcut natural pentru a îmbina utilul cu plăcutul. Aşa a luat naştere în 2021 Pofigo, un atelier de decoraţiuni din lemn din Baloteşti (jud. Ilfov).

„Am început cu câteva panouri de lemn pe care am început să le pictez, iar la un moment dat s-a produs aşa un declic în mintea mea şi am realizat că de fapt procesul acesta de a crea ceva cu mâinile mele este foarte benefic şi cumva am continuat aşa în timpul liber să pictez, să meşteresc diverse obiecte, decoraţiuni. Experimentând, am început să mă gândesc cum ar fi daca aş face doar asta şi în final am aflat“, a povestit Roxana Stan în cadrul emisiunii ZF Afaceri de la Zero. Ideea Pofigo a pornit în 2020, însă Roxana a înfiinţat firma un an mai târziu când a început şi să vândă efectiv produse.

„Primul produs a fost un obiect de mobilier în formă de căsuţă, iar în momentul de faţă realizăm de la decoraţiuni până la diverse obiecte de mobilier, unele chiar mai atipice precum standuri de limonadă, diverse jocuri, jucării adaptate atât pentru spaţiul de joacă de acasă, cât şi pentru spaţii organizate în cadrul grădiniţelor sau altor locaţii“.

În plus, Roxana realizează în atelierul Pofigo şi produse personalizate. De altfel, pe acest tip de produse se axează cel mai mult businessul mai ales pentru că vrea să se diferenţieze într-o piaţă unde este concurenţă foarte mare.

„Am ales cumva  să nu avem nişte produse standard tocmai pentru că vrem să oferim acest beneficiu clienţilor, de a le îndeplini cât mai bine nevoia pe care o au, dar şi de a pune ceva unic în fiecare produs pe care-l aleg de la noi“, a explicat Roxana. Produsele Pofigo pot fi văzute pe paginile de socializare ale brandului, de unde pot fi şi comandate. În viitor, Roxana plănuieşte deschiderea unui site propriu. În atelierul Pofigo, cel mai de nădejde ajutor al Roxanei este soţul ei şi ocazional mai are un ajutor pe partea de debitare şi prelucrare a lemnului.

Roxana lucrează doar cu lemn masiv şi colaborează cu o companie care îi furnizează toată materia primă. „Lemnul este certificat şi exploatat sustenabil şi de asemenea folosim doar lacuri şi vopsele pe bază de apă pentru a fi sigure în primul rând pentru copii“. Pentru viitor, Roxana doreşte să dezvolte produse noi, să mărească echipa şi să promoveze mai mult brandul Pofigo.

„Cred eu că am reuşit să ne diferenţiem prin câteva produse realizate într-o formă unică pe piaţă. Spre exemplu, standul nostru de limonadă este unul dintre cele mai apreciate produse, la fel şi bibliotecă în formă de camion pe care o realizăm. Avem de asemenea o colecţie foarte drăguţă de decoraţiuni de Crăciun“.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

⇔ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

⇔ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.
 

 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania