Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. O familie din Timiş a început cu 2.000 de euro atelierul de mobilier şi decoraţiuni pentru copii Dada. „Vrem să deschidem şi un showroom“

06.10.2023, 00:06 Autor: Mădălina Dediu Panaete

Alexandra şi Andrei Buzdea lucrează singuri în atelier, însă în viitor vor să coopteze şi alţi oameni în businessul pe care l-au fondat.

Pentru Alexandra şi Andrei Buzdea, doi tineri din judeţul Timiş, venirea pe lume a fetiţei lor a scos la lumină talentul pentru meşteşugărit al lui Andrei şi viziunea artistică a Alexandrei astfel că cei doi şi-au unit forţele în domeniul tâmplăriei şi au fondat propriul atelier de mobilier şi decoraţiuni denumit Dada. 

„În momentul în care am rămas însărcinată şi îmi doream o cameră specială a fetiţei noastre, am început căutările pe internet şi nu am găsit ce îmi doream. Aşa că i-am rugat pe tata şi pe Andrei să construiască ei camera fetiţei şi am început să facem patul, dulapul, masa de înfăşat, rafturi şi tot ce consideram eu că am avea nevoie în camera ei. Însă, firma am deschis-o în februarie 2021, atunci când am început să preluăm şi comenzi”, povesteşte Alexandra.

Andrei, soţul Alexandrei, avea o mică experienţă în meşteşugărit şi a avut un job în care se ocupa de vitrine pentru retail. Însă, experienţa a acumulat-o de când au deschis atelierul, iar Andrei spune că i-a fost greu să înveţe pentru că în perioada pandemiei era greu să devină ucenic într-un atelier. 

„Am avut foarte multe provocări, mai ales pentru că am început cu nişte scule pe care nu le-aş mai fi luat niciodată. Nu ştiam exact ce îmi trebuie. Dar m-am mai documentat, am mai citit, dar nu e totuna ca atunci când începi să pui în practică. Lucrurile s-au schimbat între timp şi mi se pare mult mai simplu acum, dar în continuare aprofundăm şi facem greşeli din care învăţăm”.

Cei doi tineri au început activitatea din domeniul mobilierului şi decoraţiunilor cu 2.000 de euro, însă au continuat să investească şi pentru că nu se pot susţine financiar doar din vânzările atelierului, Andrei este şi angajat pe lângă „job-ul” de antreprenor.

În ultimul an, fondatorii Dada s-au axat mai mult pe crearea de căsuţe complexe, care includ şi pat de dormit pentru copii. Însă, ei pot realiza orice tip de decoraţiuni şi mobilier pentru copii.

„Produsele noastre se pot găsi pe site-ul propriu, Dada Shop, dar clienţii ne pot contacta şi prin intermediul reşelelor sociale. De asemenea, ei pot veni şi la atelier, nu doar pentru a comanda, ci şi pentru un sfat”, a precizat Alexandra, care mai spune că în prezent lucrează într-un atelier de trei ori mai mare decât cel cu care au început. Cei doi antreprenori îşi doresc să dezvolte în continuare businessul şi să mai coopteze în echipa lor şi alţi oameni, având în vedere că în prezent doar ei se ocupă de crearea şi producerea mobilierului.

„Vrem să investim în nişte scule industriale mai mari, iar un alt lucru pe care ni-l dorim e deschiderea unui showroom, unde să putem discuta cu clienţii şi copiii să se joace în linişte”.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

⇔Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

⇔ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

 

 

 


 

 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania