Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Manuela Slave a transformat pasiunea pentru muzică într-un studio unde organizează ateliere muzicale şi petreceri pentru copii

07.11.2023, 00:05 Autor: Mădălina Dediu Panaete

Pentru Manuela Slave muzica este pasiunea care a devenit un stil de viaţă, iar tot muzica a fost cea care i-a adus şi rolul de antreprenor după ce a deschis Toni Boni, o oază unde organizează ateliere muzicale şi petreceri pentru copii.

„Încă de când eram mică îmi doream să fac ceva cu muzică şi copii. Eu vin dintr-o familie cu opt copii şi toţi am făcut muzică. Deci de când eram acasă, eram obişnuită să fiu înconjurată de muzică şi de copii. Sunt una dintre surorile mai mari şi când părinţii plecau undeva aveam grijă de ceilalţi să studieze la vioară, la pian, şi să facă diverse activităţi. Apoi am urmat Conservatorul în Bucureşti, am început să cânt în orchestra Operei Comice pentru Copii“, a povestit Manuela Slave în cadrul emisiunii ZF Afaceri de la Zero.

După ce a dat naştere fetiţei ei Antonia, micuţa a inspirat-o să continue această pasiune, muzica aducând bucurie tuturor, în special copiilor. „După ce am născut, am decis împreună cu soţul meu să începem să conturăm visul acesta şi să amenajăm oaza Toni Boni“. Cei doi au lucrat cot la cot la amenajarea spaţiului situat între Orăşelul Copiilor şi Sun Plaza în Capitală. La finalul lunii februarie, cei doi au inaugurat spaţiul Toni Boni, care şi-a deschis porţile pentru copii de toate vârstele. Atelierele muzicale se adresează copiilor de toate vârstele, chiar recent Manuela având un oaspete de cinci luni. „Eu sunt muzician de profesie, predau pian şi cânt de peste 20 de ani, dar cu bebeluşi aşa mici am început să lucrez din februarie. M-am interesat cum se face această activitate în străinătate. Am o prietenă bună, muzicoterapeut în Roma, iar fratele meu este muzician în Germania. Şi cu ei am vorbit, am făcut un curs de specializare pe partea aceasta de educaţie muzicală timpurie şi de asemenea am achizişionat multe instrumente muzicale special destinate acestei grupe de vârstă“. Copiii care vin la Toni Boni au acces la locurile de joacă, unul exterior şi unul în interior. 

„După ce se acomodează la locurile noastre de joacă, ei păşesc în camera muzicală în care au ocazia să se bucure, să testeze, să exploreze diverse instrumente muzicale. Majoritatea instrumentelor noastre sunt din Germania şi din când în când avem câte un invitat special“. În funcţie de tipul de abonament, participarea la un atelier Toni Boni poate să înceapă de la 70 de lei (accesul pentru copil şi părinte), iar un atelier durează 40 de minute. Însă, copiii au acces la locurile de joacă şi înainte şi după atelier, părinţii au o cafea sau un ceai din partea casei, aşa că în medie se petrece 2h- 2,5h de către o familie când vine la un atelier.

„De asemenea, dacă de exemplu mama participă cu copilul la atelier şi tatăl lucrează de acasă, uneori lucrează de la Toniboni unde le oferim o cameră părinţilor în care pot cu laptopul să lucreze, au internet bun, au cafea, adică uneori e o experienşă pentru toată familia. Pentru cei care aleg să vină la un atelier one-time, să zic, preţul este de 90 lei“. În viitor, Manuela vrea să creeze un cor Toni Boni, dar şi să mai angajeze doi oameni.

„Şi mi-ar plăcea mult să fie cândva şi grădiniţa Toni Boni şi o mini-orchestră de copii“.

 

ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

► Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

► În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

 

 

 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania