Afaceri de la zero

Afaceri de la zero. Concediul maternal a fost momentul în care Raluca Neagu a decis să îşi deschidă propriul business prin care face accesorii pentru copii sunt brandul Atelierul de Fundiţe

25.04.2022, 12:17 Autor: Miruna Diaconu

 Ideea afacerii a venit după ce Raluca Neagu a căutat diverse accesorii pentru copii, însă nimic din ce a găsit nu a fost pe placul său şi a hotărât să le creeze singură.

În urmă cu mai bine de doi ani şi jumătate, Raluca Neagu a dat naştere unei fetiţe, moment în care i-a venit ideea de a-şi deschide propriul business cu accesorii pentru copii. Businessul Atelierul de Fundiţe a fost deschis în luna noiembrie a anului trecut.

„Încercam să găsesc accesorii potrivite pentru fata mea, căutam, însă nu găseam culori şi modele pe placul meu aşa că după doi ani am decis că e momentul să încep un business al meu. Fundiţele au fost promotoarele acestui business, sunt preferatele mele încă de când eram eu mică, încercam să mă accesorizez cu fundiţe, dar am crescut”, povesteşte Raluca Neagu.

Ea admite că dacă nu ar fi fost momentul naşterii fetiţei sale probabil că nu ar fi mers pe drumul antreprenoriatului, iar acum atelierul îi ocupă tot timpul.

„Merg foarte bine lucrurile, am cerere şi am reuşit să îmi formez o mică comunitate, revin clientele cu comenzi şi e din ce în ce mai bine”, precizează ea.

Pe lângă fundiţe, Raluca Neagu realizează şi bentiţe pentru copii, însă îşi doreşte să îşi extindă gama de produse şi către alte accesorii pentru copii. Fundiţele sunt realizate din in şi muselină, iar bentiţele din jerse de bumbac.

„Următoarea colecţie de produse va fi din bumbac, deja am achiziţionat materialele şi doresc să încep cât mai devreme să lucrez la ea.”

Mare parte din materiale sunt achiziţionate de la producători locali, mici businessuri la început de drum. Accesoriile create de antreprenoare sunt realizate la comandă, în momentul în care clienţii îşi doresc anumite fundiţe sau bentiţe, Raluca Neagă pregăteşte de la zero comanda. „Foarte rar se întâmplă să am timp şi să îmi fac stocuri înainte.”

Într-o zi, antreprenoarea reuşeşte să facă circa 30 de fundiţe şi bentiţe, iar preţul acestora variază între 17 lei şi 29 lei.

Investiţia totală în business a ajuns la circa 5.000 euro, iar Raluca Neagu speră ca anul acesta să îşi recupereze investiţia, dacă cererea continuă acelaşi trend crescător.

„Mă bucur că mulţi clienţi revin, mă ajută foarte mult partea de online şi reţelele de socializare pentru promovare”, mai spune ea.

Atelierul antreprenoarei se află în propria sa casă, însă, pe viitor, dacă cererea va creşte, ia în calcul să se mute într-un spaţiu mai mare dedicat businessului.

Accesoriile Atelierului de Fundiţe pot fi găsite pe site-ul propriu, momentan, Raluca Neagu nu îşi doreşte să listeze produsele în alte magazine fizice sau online, pentru că actuala capacitate de producţie nu i-ar permite acest lucru.

 

Expl foto: Raluca Neagu, proprietara Atelierului de Fundiţe: „Merg foarte bine lucrurile, am cerere şi am reuşit să îmi formez o mică comunitate, revin clientele cu comenzi şi e din ce în ce mai bine.”

 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania