Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Alexandru Ristea a dezvoltat cu 25.000 de euro platforma Monitor Ski, care îi aduce în acelaşi loc pe pasionaţii de schi şi profesioniştii din domeniu

22.02.2023, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

Firma a fost deschisă în luna martie a anului 2021, pe când platforma a fost funcţională din luna decembrie a aceluiaşi an.

Alexandru Ristea, un antreprenor din Prahova, a dezvoltat platforma Monitor Ski în care a investit 25.000 de euro. Platforma aduce în acelaşi loc pasionaţii de schi şi instructorii acestui sport, însă oferă şi alte servicii conexe precum cazare, ghizi drumeţii montane sau monitori snowboard. Alexandru Ristea activează în domneiul schiului de mai mulţi ani şi a identificat nevoia unei astfel de platforme în piaţă, astfel că în 2020 s-a hotărât să investească într-un astfel de business.

„M-am gândit să fac această platformă pentru că ar fi o relaţie win-win între clienţi şi monitorii de schi. În primul rând, clienţii pot vedea un profil real, cu poze, cu calendar, cu descriere, cu experienţă, cu ceea ce face fiecare. Avem în platformă doar monitori acreditaţi. În al doilea rând, clienţii pot oferi o recenzie monitorilor. Orice prestator de servicii căruia i se poate da o recenzie va face tot posibilul să ofere servicii de calitate, iar ei au foarte multe opţiuni pe această platformă“, spune Alexandru Ristea.

Pe lângă monitorii de schi, în platformă se pot lista şi monitorii de snowboard, dar şi businessuri care oferă cazare şi masă, cât şi ghizi pentru drumeţii montante. Pe viitor, antreprenorul are în plan să mai introducă în platforme şi alte servicii pe care clienţii să le poată accesa, precum centre de închiriere a echipamentelor, camere video cu starea pârtiilor şi condiţiile meteo.

„Ne mai gândim şi la alte oportunităţi astfel încât clientul, când accesează platforma, să aibă cât mai compact toate informaţiile din zona aceea, să fie sigur că instalaţiile funcţionează, că va avea monitorul respectiv, orele rezervate, să ştie programul de lucru al centrului de închirieri“, explică el.

Firma a fost deschisă în luna martie a anului 2021, pe când platforma a fost funcţională din luna decembrie a aceluiaşi an, însă primele rezervări au venit în ianuarie 2022. Primul an de activitate a fost dificil, iar cea mai provocatoare parte de la lansarea platformei a fost convingerea monitorilor de a-şi face conturi pe Monitor Ski.

„Primul an a fost destul de greu mai ales din perspectiva convingerii monitorilor de a trece pe online pentru că nu erau obişnuiţi", spune Alexandru Ristea.

În prezent, Monitor Ski numără 100 de instructori de schi şi snowboard, cei mai mulţi fiind din zona Sinaia şi Poiana Braşov. În medie, circa 100 de oameni rezervă o şedinţă cu un monitor de schi sau de snowboard pe zi, astfel că platforma a ajuns la 600 de clienţi care au făcut peste 1.300 de rezervări.

 


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

⇔ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

⇔ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

 

 

 

 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania