Afaceri de la zero

500 mil. $ pentru dezvoltarea Internetului

22.06.2000, 00:00 Autor: Cosmin Ghinea


O comisie de experti independenti a ONU a propus la inceputul acestei saptamani intr-un raport cerarea unui fond de 500 de mil. de dolari pentru a ajuta tarile in curs de dezvoltare sa-si finanteze conexiunea la Internet in urmatorii patru ani, informeaza Le Monde.

Cifra de afaceri realizata pe Internet va atinge 7.000 de mld. dolari in 2004, fata de 45 de mld. inregistrati in 1998, estimeaza expertii, in raportul innaintat secretarului general al ONU Kofi Anan.

Cu toate acestea, mai putin de cinci procente din populatia mondiala are acces la Internet, potrivit acestor experti care estimeaza ca prapastia intre tarile bogate si sarace in acest domeniu se largeste pe zi ce trece.

Experti din industria tehnologiei informationale estimeaza o explozie a cumparaturilor pe Internet in urmatorii ani dar nu datorita tranzactiilor efectuate de persoanele individuale. Uriasa expansiune a comertului electronic se va datora companiilor.

Epoca tranzactiilor de bunuri si servicii pe Internet este inca la inceputurile sale. In prezent, doar 0,5% din comertul efectuat intre companiile americane are ca loc de desfasurare web-ul. Banca de investitii Goldman Sachs estimeaza insa ca in urmatorii 3-4 ani, volumul total al comertului electronic intre companii va creste de 20 de ori.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania