Afaceri de la zero

40% din IAS, privatizate integral

16.10.2000, 00:00 Autor: Cosmin Ghinea


Un numar de 41 de societati comerciale, foste IAS-uri, au fost privatizate integral, in perioada 8 iunie - 22 septembrie, iar negocierile de privatizare pentru alte 30 de societati sunt in derulare, din 105 societati comerciale care sunt scoase la licitatie de Ministerul Agriculturii si Alimentatiei (MAA), a declarat ieri directorul pe privatizare din minister, Cristina Gyemant.

MAA a primit, pana la data de 22 septembrie, 310 rapoarte de evaluare asupra societatilor comerciale care trebuie privatizate. Dintre acestea, 24 de societati au termenele limita de depunere a ofertelor in datele de 3, 10 si 16 octombrie.

Societatile comerciale care nu primit solicitari de privatizare, care sunt in numar de 7, vor fi republicate, iar alte 5 societati sunt in curs de publicare, informeaza Mediafax.

De asemenea, 13 foste IAS-uri sunt propuse pentru restructurare, 105 sunt declarate in faliment, cu lichidator desemnat si o societate are contract de lichidare. In prezent, Ministerul Agriculturii are in curs de organizare o licitatie pentru desemnarea lichidatorului unei societati.

Gyemant sustine ca "exista interes pentru privatizare, dar este nevoie de o infuzie foarte mare de capital, pentru utilaje si finantare".

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania