Ziarul de Duminică

Ziua de nastere a Americii

04.07.2000, 00:00 31



Cea mai mare aniversare a Zilei Independentei Statelor Unite in Romania va prilejui evenimente organizate in 14 orase, astazi, dupa receptia care va avea loc la resedinta sa, ambasadorul Jim Rosapepe urmand sa ia parte la opt dintre ele. Sarbatorirea zilei nationale a Statelor Unite in tara noastra a inceput inca de pe 30 iunie, la Cluj, Brasov, Sibiu, Ramnicu Valcea, Arad, Pitesti, Iasi, Bacau, Targoviste, Galati, Timisoara si Ploiesti.

Parcul Herastrau din capitala va gazdui astazi, incepand cu ora 19.00, un concert organizat de Camera Americana de Comert. Spectacolul, un adevarat "eveniment de familie", va fi urmat de un foc de artificii. Oameni de toate varstele sunt invitati sa-si aduca scaune pliante sau paturi, pentru a se simti cat mai confortabil in timp ce urmaresc prestatia artistilor. Accesul in parc va fi permis prin intrarea din Piata Charles de Gaulle.

"Cu ocazia sarbatorii de 4 Iulie, ziua de nastere a Americii, am placerea sa va reamintesc ca americanii sunt aici, in Romania", a declarat ambasadorul Rosapepe. "Suntem aici in calitate de prieteni, colegi, parteneri de afaceri si de viata. Dintre toate lucrurile impartasite de romani si americani, valorile sunt cele mai importante. Iata de ce mi se pare minunat sa putem sarbatori nasterea democratiei noastre aici, in tanara voastra democratie", a incheiat ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti.

Daca la Iasi, pe 1 iulie, formatia americana Blue Grace din Wisconsin a concertat cu mare succes, astazi, profesorul Harry Morgan din Timisoara va fi gazda unei receptii sponsorizate de firme romanesti si americane din localitate, in timp ce, la Ploiesti, sase mari companii americane si internationale pregatesc organizarea, pe 8 iulie, a unui mini-campionat de fotbal.

Toate actiunile sunt organizate cu sprijinul romanilor si al americanilor care au facut eforturi exceptionale pentru a sarbatori impreuna valori comune celor doua tari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO