Ziarul de Duminică

Visul lucid, de Ziarul de duminică

Visul lucid, de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

04.04.2013, 23:49 43

Anthony Peake

Experienţe extracorporale

Istoria şi ştiinţa călătoriilor astrale

Lifestyle Publishing

Traducere din limba engleză de Constantin Dumitru-Palcus.

Unul dintre cele mai mari mistere ale experienţei umane este senzaţia părăsirii propriului corp şi a descoperirii unui alt nivel al realităţii. În cartea de faţă Anthony Peake sugerează că visul lucid, experienţele extracorporale, vizualizarea la distanţă şi călătoriile astrale constituie, toate, elemente ale aceluiaşi fenomen, un fenomen care poate da omenirii o idee despre un univers care este cu mult mai complex decât ne-am fi putut imagina vreodată. Peake face o trecere în revistă a acestui subiect fascinant şi apoi, folosind descoperirile recente din domeniul neurologiei, studiului conştiinţei şi fizicii cuantice, sugerează un nou model foarte provocator al interacţiunii percepţiei omului cu „realitatea".

„Experientele extracorporale reprezinta un subiect fierbinte în zilele noastre si Anthony Peake a acoperit pe larg diversele domenii de cercetare care pot, cel putin, sa ne ajute sa întelegem acest fenomen neobisnuit. Este prima carte care prinde în plasa ei visele, samanismul, gândirea orientala si fizica cuantica, fenomenele extracorporale fiind tema spre care converg toate." - Stanely Krippner, coautor al cartii Personal Mythology

Anthony Peake este unul dintre cei mai interesanţi şi inventivi scriitori ai noului val de autori din domeniul Stiinţei Noetice. De aprecieri unanime s-au bucurat şi cele două cărţi ale sale, Is There Life After Death? şi The Daemon.

Cella Eftimescu

Voluntar în Insula Paştelui

Editura Corint

Cella Eftimescu s-a născut în 1962 la Cluj-Napoca. Este absolventă a Politehnicii clujene, specialitatea Electronică şi Telecomunicaţii, şi a Facultăţii de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti. Este stabilită din 1994 în Bucureşti. Cartea pe care o prezentăm acum nu este numai una de călătorii. Cella Eftimescu a pornit de la o informaţie furnizată de un prieten din străinătate: există  o organizaţia mondială de voluntariat, numiktă Earthwatch. A citit prospecte, condiţii de participare, programe anuale. Destinaţii şi teme propuse erau diverse şi fascinante: studiu asupra leilor din Tsavo, lemurienii din Madagascar, rinocerii negri din Kenya, mangustele din Kalahari, argalii mongoli, omizile din Costa Rica, Insula Paştelui. Cei care călătoresc în scopuri ştiinţifice şi de protecţie se numesc neodarwinişti Cella Eftimescu s-a înscris ş pe lista de aşteptare. În primul a prins Insulele Galapagos de pe coasta vestică a continentului sud-american. În anul următor a ajuns în Deşertul Gobi. În al cincilea an de când a devenit membră a Earthwatch a fost trimisă în Insula Paştelui. Toate aceste aventuri şi ce a descoperit în diferitele zone sunt relatate în cartea de faţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO