Ziarul de Duminică

Unul dintre cele mai importante evenimente din istoria militară a Statelor Unite/ de Ziarul de duminică

Unul dintre cele mai importante evenimente din istoria militară a Statelor Unite/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

07.02.2013, 23:55 112

Mark Owen, Kevin Maurer

O zi grea. Memoriile unui martor din misiunea de eliminare a lui Osama Bin Laden

Editura Paralela 45

Cel mai mare bestseller al anului 2012! "Desigur, povestea lui Bin Laden este subiectul general al cărţii, însă paşii conturării poveştii autorului sunt la fel de captivanţi. Noile informaţii ale lui Owen privitoare la atacul de la Abbottabad adaugă un element nou faţă de ceea ce s-a relatat anterior. Nu există o ilustrare mai bună a faptului că luptătorii SEAL sunt neiertători şi pragmatici. Gândesc rapid. Se adaptează la orice situaţie cu care se confruntă. Fac ceea ce trebuie să facă." (Janet Maslin, New York Times)
"Fără nicio îndoială, cartea este un important document istoric. Să ne gândim doar ce-ar fi însemnat să avem o relatare a ultimelor minute ale lui Hitler în buncărul său. O zi grea este dură şi convingătoare prin relatarea antrenamentelor, execuţiei şi evenimentelor imediat ulterioare misiunii Bin Laden, executată de Team Six din forţele speciale SEAL ale Marinei americane."(Los Angeles Times)

"Scrisă într-o proză limpede, cizelată, O zi grea este în multe pagini ale sale un roman care te acaparează total, autorul povestind la nivel de detaliu extrem de viu. Cartea te transpune în mijlocul acţiunii în acel moment extraordinar de tensionat." (Entertainment Weekly)

"Mark Owen ne-a pus în mâini o relatare curajoasă a unuia din cele mai importante evenimente din istoria militară a Statelor Unite." (People Magazine)

Mark Owen, un fost membru al trupelor de Forţe Speciale ale Marinei Statelor Unite, cunoscute sub denumirea SEAL Team Six, a fost unul dintre primii care au trecut pragul camerei de la etajul trei al ascunzătorii teroristului, unde a fost martorul morţii lui Bin Laden. Numele lui Mark Owen şi numele celorlalţi luptători SEAL menţionaţi în carte au fost schimbate pentru securitatea lor.

Kevin Maurer a relatat operaţii ale forţelor speciale timp de nouă ani. A fost ataşat la Forţele Speciale, în Afganistan, de şase ori, a petrecut o lună în anul 2006 cu unităţi de operaţii speciale în estul Africii şi a fost ataşat la forţele Statelor Unite din Irak şi Haiti. Este autorul unui număr de patru cărţi, inclusiv câteva despre operaţii speciale.

Ionel Niţu

Analiza de intelligence

O abordare din perspectiva teoriilor schimbării

Editura RAO

Cuvânt înainte de George Cristian Maior. "Indiferent de tipologie - scrie autorul -, în intelligence este foarte important ca schimbarea să genereze o mai bună cunoaştere, prevenire şi combatere a riscurilor la adresa securităţii naţionale. Performanţa în intelligence se măsoară în funcţie de modul în care organizaţiile din domeniu reuşesc să-şi realizeze atribuţiile în mod eficient, prevenind producerea de prejudicii la adresa securităţii. Ne aflăm în faţa unei schimbări de paradigmă de intelligence, în care schimbarea este cuvântul-cheie. Ea tinde să fie perpetuă, aşa că schimbarea va fi regula, şi nu excepţia. De altfel, consider că şi teoriile de management vor fi, în curând, doar teorii ale managementului schimbării, pentru că nu există individ, grup sau organizaţie care să fie exceptat de la influenţele şi nevoile schimbării."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO