Ziarul de Duminică

Un rege cu onoare/ de Ziarul de duminică

Un rege cu onoare/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

01.09.2016, 23:56 118

Adrian Cioroianu, Mihaela Simina

Mihai I al României

Curtea Veche Publishing

Curtea Veche Publishing a lansat un nou volum pentru copii şi tineri în colecţia Regii şi Reginele noastre: „Mihai I al României – un rege cu onoare, loialitate şi  credinţă” scris de Adrian Cioroianu şi Mihaela Simina. Cartea face parte dintr-un proiect original care îşi doreşte să arate şi copiilor că istoria este cea mai frumoasă poveste.

Volumul „Mihai I al României – un rege cu onoare, loialitate şi credinţă” depăşeşte   convenţiile unei biografii, fie şi una a unui suveran precum Mihai I. Adrian Cioroianu şi Mihaela Simina prezintă tumultuoasa istorie a României, de dinainte şi de după cel de-al Doilea Război Mondial, schiţează portretele celor care, aflându-se în jurul regelui, i-au influenţat deciziile luate în timpul domniei, până la abdicarea sa, în anul 1947. Apoi frământările regelui, aflat în exil, departe de ţară, viaţa alături de membrii familiei, pasiunile, prietenii, precum şi interesul pe care regele l-a arătat faţă de poporul său ori de câte ori ţara trecea prin momente grele. Majestatea Sa a spus cândva: „Nu putem avea un viitor fără a respecta trecutul nostru.” Dacă fiecare român ar parcurge paginile acestei cărţi, un numai că dorinţa regelui ar fi respectată, ci am deveni conştienţi de istoria poporului nostru.

Colecţia Regii şi Reginele noastre, proiect iniţiat de Curtea Veche Publishing şi coordonat de Adrian Cioroianu, prezintă pe înţelesul copiilor şi tinerilor destinele celor opt regi şi regine ale României într-o colecţie frumos ilustrată. În cadrul colecţiei au mai apărut volumele „Carol I. Primul şi cel mai mare rege al  românilor” (volum scris de Adrian Cioroianu alături de Andrei Radu) şi „Maria a  României. Regina care a iubit viaţa şi patria” (volum scris alături de Mihaela Simina).

Ambasadorul Adrian Cioroianu, Delegat permanent al României pe lângă UNESCO, profesor doctor la Facultatea de Istorie al Universităţii din Bucureşti, a publicat consistent în multe ziare şi reviste din ţară şi adesea a putut fi văzut – în calitate de colaborator sau realizator – în programe ale televiziunilor din România.  Este autor al mai multor volume de istorie, culegeri de eseuri pe teme istorice sau politice, scenarii pentru documentare istorice de televiziune şi, mai recent, al unui roman.

Mihaela Simina este absolventă a Facultăţii de Istorie, secţia Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, fiind doctorandă a Institutului de Istorie Nicolae Iorga. În prezent, este editor coordonator şi fondator al site-ului de politică externă www.ir-report.ro, iar ca autor aceasta a scris alături de Adrian Cioroianu volumul „Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria”, apărut în 2016 la Curtea Veche  Publishing.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO