Ziarul de Duminică

Un actor scriitor

Un actor scriitor

Autor: Ziarul de Duminica

13.07.2012, 00:01 234

Horaţiu Mălăele

Rătăciri

Editura Allfa

Horaţiu Mălăele este recunoscut astăzi nu doar pentru rolurile magistral interpretate pe scenă şi pe platourile de filmare, ci şi ca grafician. Desenele şi caricaturile lui sunt foarte bine cunoscute. În volumul de faţă nu apar însă nici desene, nici interviuri. Horaţiu Mălăele îşi surprinde publicul cu o şarjă bine echilibrată de povestiri şi încercări literare. Şi, chiar dacă volumul este intitulat "Rătăciri", cititorul va fi plăcut surprins să constate că autorul nu este deloc un rătăcit pe tărâmul literaturii.

"Tot ce face Horaţiu Mălăele, atunci când nu e pur şi simplu excepţional, e de-a dreptul genial. Dovadă acest volum pe care l-am citit cu uimire şi admiraţie. Pe nerăsuflate. Ce mai pot să zic?", spune Radu Beligan.

Iar preşedintle Grupului editorial All, Mario Demezzo, declara: "Rataciri de Horatiu Malaele este o carte in care il cunoastem pe Horatiu intr-o alta ipostaza decat aceea cu care ne-a obisnuit. Isi pastreaza, totusi, sensibilitatea, autenticitatea si maiestria pe care le-am admirat de atatea ori. Rataciri este o carte in care omul Malaele ne deschide o usa a sufletului sau si ne lasa, cu prietenie, sa privim inauntru. Odata patrunsi in lumea cartii lui, ne vom simti ca atunci cand ne uitam printr-un caleidoscop si ne minunam de culorile ce se desfasoara in fata noastra, de jocul si impletirea pieselor, de curcubeul reflectat in marginile sticloase. In acelasi fel, vom fi fascinati de cartea lui Horatiu, vom fi atinsi de sensibilitatea scrierii lui, de tristetea suava a unor pasaje, de veselia copilareasca a altora sau de jocul, umorul si fina ironie cu care Horatiu inca ne surprinde. Rataciri e o carte in care te vei regasi cu siguranta."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO