Caută doar în titlu
Ziarul de Duminică

Tratat de manipulare/ de Ziarul de duminică

Robert-Vincent Joule, Jean-Léon Beauvois

Mic tratat de manipulare

pentru uzul oamenilor cinstiţi

Editura Polirom

Colecţia Hexagon, psihologie practică. Traducere de Nicolae-Florentin Petrisor

Cum poti determina pe cineva să facă ceea ce doreşti tu să facă? Răspunsul psihologilor sociali e simplu: nu trebuie nici să ai putere de seductie, nici să fii un geniu al persuasiunii sau să deţii o poziţie de forţă, ci doar să cunosti şi să aplici anumite tehnici de manipulare. Vom întelege aceste tehnici citind povestea plină de umor a doamnei O. Viaţa ei este o adevarată dramă, deoarece nu e în stare să recunoască şi să contracareze încercările de manipulare ale celor cu care intră în contact zi de zi, de la vânzători până la cerşetori. Situaţiile în care doamna O. cade victima manipulatorilor din jurul ei le permit autorilor să prezinte strategiile cu ajutorul cărora putem obţine de la alte persoane lucruri cu care altminteri ele nu ar fi niciodată de acord. Revizuită şi completată la această ediţie cu un capitol despre manipularea de masă folosită în marketing, cartea a fost reeditată de mai multe ori în Franţa şi tradusă în peste zece limbi.

 

Din cuprins:

Capcanele deciziei/ Amorsarea/ O afacere bună/ Momirea/ Piciorul-în-uşă/ Uşa-în-nas/ Atingerea fizică/ Etichetarea/ Manipularea în viaţa de zi cu zi/ De la manipularea interindividuală la manipularea de masă: cazul marketingului

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.