Caută doar în titlu
Ziarul de Duminică

Top subiecte în Ziarul de duminică: Călătoria ca pretext. Dincolo de limitele imaginaţiei

EDITORIAL/ Hărmălaia patrioţilor de garsonieră, de Lucian Vasilescu

Decizia Simonei Halep de a nu participa la meciul Canada-România, care se va desfăşura în Canada, pe 18 şi 19 aprilie, pentru a putea lua „startul” turneului de la Stuttgart, pe 20 aprilie, a stârnit oarece controverse. Românii cei mai verzi şi patrioţi patologici o acuză pe numărul 3 mondial WTA că a dezertat de sub drapel, că n-o preţuieşte şi n-o iubeşte îndeajuns pe draga ei de ţărişoară. Că e avidă de bani şi c-o doare-n bascheţi de valorile naţionale, de mândria de a fi român, de tot ce-i românesc nu piere şi de toate alea. Că n-are caracter.

CARTEA DE CĂLĂTORIE/ Călătoria ca pretext, de Ziarul de duminică

Celor cărora le plac călătoriile numele lui Sergiu Selian le este familiar. Este unui dintre cei mai împătimiţi scriitori călători, autor al volumelor Călător prin Armenia (Ararat, 2000), La telefon, Australia!(Equator, 2003; Universal Dalsi, 2005), În direct, Australia! (Equator & Vergiliu, 2006), Destinaţia: Australia (Policrom, Ararat, 2011). Mai este şi autorul unei cărţi capitale pentru comunitatea armeană – Istoria unui genocid îndelung ignorat (trei ediţii, ultima la Ararat, 2010). Cine este Sergiu Selian?

FILM/ Dincolo de limitele imaginaţiei, de Ziarul de duminică

Art Yourself Gallery continuă şi în această lună aprilie difuzarea unor filme, în fiecare vineri, în paralel cu expoziţiile lunii. Tema lunii – „Sublime. Beyond imagination”. Mai precis – Plăcere. Frică. Uimire. Senzaţiile create atunci când limitele imaginaţiei sunt depăşite. Intrarea este liberă.

CĂRŢI SURPRIZĂ/ Despre bogăţii ale vieţii care nu necesită o mare investiţie, de Ziarul de duminică

Jessica Kerwin Jenkins şi-a început cariera la New York ca redactor la Women’s Wear Daily şi apoi a continuat la W Magazine, ca editor european al revistei, la Paris. A călătorit prin toată lumea, de la Madrid la Copenhaga, de la Atena la Veneţia, de Ibiza la Tallin, colecţionând  momente alese şi episoade neaşteptate, vizitând ateliere, vile,pallazos, chateaux şi haciendes.

 

AVANPREMIERĂ/ Operaţiunea Anthropoid. Povestea asasinării lui Heydrich, de Laurent Binet

Gabčík, căci acesta- i numele său, este un personaj care a existat cu adevărat. O fi auzit el de afară, de dincolo de storurile unui apartament cufundat în întuneric, stând singur, lungit într-un pat mic de fier, o fi ascultat el scârţâitul atât de uşor de recunoscut al tramvaielor din Praga?

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.