Ziarul de Duminică

Thriller la RAO

Thriller la RAO
27.06.2008, 19:56 27

Intre numeroasele colectii ale Editurii RAO, una dintre cele mai cautate de public este Fictiune, in care apar foarte multe romane thriller. Cateva dintre cele mai recente au drept subiecte comploturi in lumea bisericii in general, teme care s-au bucurat de succes rasunator in ultimele doua decenii cam pe toate meridianele. Prezentam trei dintre aceste traduceri.

Max Foran - Ordinul Fecioarei Maria. La moartea lui Dominic Guzman, in 1221, intemeietorul Ordinului Dominican, este descoperit un pergament ingalbenit ce continea niste cuvinte ciudate, probabil trei nume. A fost sigilat intr-o statueta a Fecioarei Maria. Peste secole, un tanar artist canadian ajunge posesorul statuetei Fecioarei si inclusiv al pergamentului. Din inclestarea cu urmasul unui magnat genovez care vrea sa intemeieze o noua credinta va iesi la iveala secretul Ordinului Fecioarei Maria. Autorul acestui thriller este profesor la Universitatea din Calgary si un adevarat renascentist. Editura este de parere ca thrillerul va deveni curand cel mai vandut din lume. Traducere din limba engleza de Alexandra Popescu.

Arno Strobel - Magus. Fratia. Chiar in momentul in care Papa nou ales se arata multimii stranse in Piata San Pietro, se aude o impuscatura. Asasinul este prins repede, dar refuza sa dea declaratii, solicitand in schimb sa-l vada pe un anume cardinal. La o zi dupa acest eveniment, cardinalul intra intr-un magazin pentru a ridica un pachet lasat acolo pentru el de atentator. Pachetul ascunde un secret: proiectul Simon. O serie de jurnale misterioase il pun pe cardinal pe urma unei puternice fratii, care planuieste un complot impotriva Bisericii Catolice. Traducere din limba germana de Andreea Prodan.

Tess Gerritsen - Clubul Mefisto. O expresie in limba latina a fost scrisa cu sange pe scena unei crime brutale: "Am pacatuit". Este un Craciun sinistru pentru medicul legist si un detectiv, care face rapid legatura intre victima si un controversat psihiatru, membru al unei cabale sinistre numite Clubul Mefisto. Pe baza unor date istorice intunecate si a unui simbolism religios misterios, membrii Clubului Mefisto doresc sa dovedeasca o teorie uimitoare: ca insusi Satan se afla printre noi. Traducere din limba engleza de Gabriel Stoian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO