Ziarul de Duminică

Teatru peste tot/ de Ziarul de duminică

Teatru peste tot/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

20.07.2012, 00:01 37

În lunile iulie-august 2012 va avea loc ediţia a doua Festivalului teatru peste tot, organizat de Asociaţia I.S. Drăgulescu. Este vorba despre un turneu în 15-20 de sate din Oltenia unde se vor desfăşura activităţi culturale - două spectacole de teatru şi un seminar pe tema spectacolului de teatru. Fiecare sat va avea alocată o zi.

Dimineaţa va avea loc un spectacol pentru copii bazat pe basme româneşti (Ciuf şi Ciuf şi Ileana Sânziana), iar seara va avea loc un spectacol (Certuri conjugale) - colaj bazat pe textele lui Tudor Muşatescu. Între cele două spectacole va avea loc seminarul, în care cetăţenii vor fi invitaţi să participe activ la un miniatelier de teatru şi la discuţii despre arta spectacolului. Înainte de începerea spectacolului pentru copii, se va reconstitui intrarea în sat a unei trupe ambulante de teatru din epoca medievală, cu oameni pe picioroange, jonglerii şi muzică medievală. Cu o zi înainte, sătenii vor fi informaţi cu surle şi trâmbiţe (tot ca în epoca medievală) despre evenimentul ce urmează să aibă loc.

Pentru a realiza acest lucru, asociaţia a mobilizat Compania Teatrulescu şi a realizat cele două spectacole de teatru. Echipa este compusă din: Raluca Păun, Daniela Grujdin, Radu Bucălae, Claudiu Mihail, Laurenţiu Tudor, Vlad Drăgulescu, Simona Petrencu, Ionel Dumitriu, Andrei Bucătaruşi Dan Tudor Daniel.

Prima ediţie, desfăşurată anul trecut, a fost un succes - 1.100 de kilometri parcurşi şi 11 comune, peste 10 mii de spectatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO