Ziarul de Duminică

Teatru pentru o viaţă/ Ziarul de duminică

Teatru pentru o viaţă/ Ziarul de duminică

Teatru pentru o viaţă

04.05.2012, 00:02 327

Sebastian Lungu are 4 ani şi a fost diagnosticat cu encefalopatie hipoxic-ischemica gr 3 (foto 1, 2, 3). Este un copil vesel, care râde şi se bucură de prezenţa celor din jur, dar care nu îşi poate coordona mişcările, nu se poate hrăni singur, iar medicamentele care îl înconjoară sunt mai multe decât jucăriile. Şansa lui de a merge mai departe constă în implicarea celor din jur. Provocările recuperării lui sunt imense: Sebastian are nevoie de un program complex de recuperare ce implică diferite forme de terapie (kinetoterapie, logopedie, ergoterapie etc.), intervenţii chirurgicale şi dispozitive medicale specifice. Pentru a susţine efortul recuperării este nevoie, însă, de o sumă mare de bani. Tocmai pentru a-l ajuta pe micuţ, actorii Anca Sigartău (foto 4), Coca Bloos, Cătălina Buzoianu, Iolanda Covaci, Marius Călugăriţa şi Casa de Licitaţii Goldart organizează un festival de teatru în perioada 4-8 mai care va avea loc la sediul Goldart din Calea Dorobanţi nr 127-129, iar reprezentaţiile vor începe în fiecare seară de la ora 19.00.

Ideea acestui festival îi aparţine Iolandei Covaci, care a fost impresionată de suferinţa micuţului Sebastian. Actriţă la Teatrul Evreiesc de Stat, Iolanda a reuşit să le convingă pe Anca Sigartău şi Coca Bloos, nume de marca ale scenei româneşti, pe tinerii Richard Bovnoczki şi Dana Cavaleru, membri ai trupei lui Dan Puric, pe Marcel Lovin împreună cu formaţia sa, să joace şi să suţină concerte gratuit pentru a-l ajuta pe Sebastian «să se facă mare». Toţi cei care vor asista la spectacole vor putea face donaţiile pentru Sebastian în contul umanitar RO69 RNCB 0245 0366 2292 0004 Humanitarian SWIFT CODE: RNCBROBU, nume: Lungu Nansi Ionut sau la finalul spectacolului.

Casa de Licitaţii Goldart găzduieşte acest festival cu cea mai mare bucurie, în semn de solidaritate cu actorii şi cu părinţii copilului, în dorinţa de a contribui la ameliorarea stării de sănătate a lui Sebastian, conştientă fiind că nu este decât o contribuţie extrem de mică într-un noian de nevoi. Povestea lui Sebastian poate fi accesată pe site-ul www.youtube.com/lungusebastian)

PROGRAMUL FESTIVALULUI UMANITAR la GOLDART (04-08 mai 2012)

Sebastian Lungu (4 ani): "Vreau să mă fac mare"

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO