Ziarul de Duminică

Surpriza FNT 2010: Krzysztof Warlikowski

Surpriza FNT 2010: Krzysztof Warlikowski

Autor: Ziarul de Duminica

28.09.2010, 13:56 25

Renumitul regizor polonez Krzysztof Warlikowski a confirmat căva veni la Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti, cuspectacolul "Dibuk", după textul clasic al lui Solomon An-ski şinuvela contemporană a Hannei Krall. După premiera de la Avignon din2003, spectacolul s-a jucat la International Theatre FestivalDIALOG în Wroclaw, Polonia, la Hebbel Theatre din Berlin, Bouffesdu Nord, Paris, iar în 2004 a fost invitat la BAM Next WaveFestival din New York. În vara lui 2008, spectacolul a ajuns şi laFestivalul de la Edinburgh, iar în septembrie acelaşi an a fostprezentat în cadrul Festivalului din Israel, printre evenimentelecare au marcat Anul Polonez în Israel 2008-2009.
Spectacol este programat la Sala Mare a Teatrului NaţionalBucureşti marţi, 2 noiembrie, ora 20.00 şi miercuri, 3 noiembrie,ora 18.00. Cei care vor să-l întâlnească personal pe cunoscutulregizor o pot face miercuri, 3 noiembrie, de la ora 13.00, laFundaţia Löwendal (P-ta Gh. Cantacuzino nr. 1), unde va avea loc oconferinţă specială cu participarea lui Krzysztof Warlikowski, ateoreticianului şi criticului de teatru George Banu şi a autoruluivolumului "Théâtre Ecorché", criticul de teatru polonez PiotrGruszczynski.
Cu ocazia primei veniri în România a lui Krzysztof Warlikowski,Fundaţia Culturală "Camil Petrescu" va lansa versiunea în limbaromână a volumului "Théâtre Ecorché", cu sprijinul InstitutuluiPolonez din Bucureşti şi al Festivalului Naţional de Teatru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO