Ziarul de Duminică

Soprana-detectiv/ de Stelian Ţurlea

Soprana-detectiv/ de Stelian Ţurlea

Soprana-detectiv/ de Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

02.09.2011, 00:04 86

Dean Koontz

Cu sufletul la gură

Editura Litera

Traducere din limba engleză de Carmen Ion. Dean Koontz se află, potrivit criticilor, la apogeul carierei. Bun povestitor şi romancier de idei deopotrivă, este unul dintre cei mai importanţi scriitori contemporani. În thrillerul de faţă, Grady Adams, un fost militar de carieră singuratic, iese la plimbare cu ogarul său irlandez şi întâlneşte o pereche de animale ciudate, care nu seamănă cu nimic din ceea ce a văzut vreodată. La câţiva kilometri distanţă, medicul veterinar Camillia Rivers încearcă să descurce iţele unui mister care îi va aduce guvernul la uşă. Henry Rouvroy, un birocrat din Washington, îşi omoară fratele geamăn şi se pregăteşte să-i preia identitatea, dar începe să se cufunde în tenebre... Vieţile mai multor personaje converg în jurul unui mister, iar echilibrul lumii începe să se clatine.

Daniel Turcea

Epifania

Cele din urmă poeme de dragoste creştină

Editura Doxologia

Ediţie îngrijită de Lucia Turcea şi Pr. Sever Negrescu. Carte tipărită cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Prefaţa - intitulată "O poezie de fidelă redare şi profundă trăire mistică a învăţăturii creştine ortodoxe" - a fost finalizată de părintele Dumitru Stăniloae la 27 octombrie 1991, după ce Lucia Turcea i-a adus volumul de manuscrise al fratelui ei. Manuscrisele tuturor scrierilor având caracter religios semnate de Daniel Turcea au fost donate de sora lui Înaltpreasfinţitului Mitropolit Teofan. Pe lângă poezii, volumul mai cuprinde şi cugetări din convorbirile cu părintele Arsenie Papacioc.

L.J. Smith

Cercul secret

Cartea a doua - Captiva

Editura Corint junior

Traducere de Laura Blebea. "O fascinantă poveste despre iubire, mistere întunecate şi puteri supranaturale.Ademenită în cel mai popular grup cu putinţă, Cassie e fascinată de puterea - pe cât de atrăgătoare, pe atât de periculoasă - pe care tocmai şi-a descoperit-o. Când este pusă în situaţia de a alege să folosească forţa misterioasă a sabatului fie în slujba binelui, fie a răului, Cassie îi cere ajutorul unuia dintre prietenii lor, Adam, şi devine captiva unei iubiri pline de primejdii. Vrăjită de promisiunea de a obţine dragostea cu ajutorul magiei, Cassie îi fură inima lui Adam şi strică fragilul echilibru al puterii, provocând un uragan de furie pe care nimeni nu-l prevăzuse. Va supravieţui Cercul secret?"

Carmen Firan

Detectorul de emoţii şi alte povestiri

Editura Curtea veche

Volumul cuprinde 16 povestiri ale autoarei stabilite la New York din anul 2000, povestiri scrise în registre cât se poate de variate, "fragmente din epopeea contemporană a emigranţilor", după cum spune în prefaţă Norman Manea. "Detectorul de emoţii", "Vinovat în America" şi "Zbor în triunghi" sunt doar câteva dintre cele 16 povestiri din care transpar gândurile şi destinele celor care au plecat din ţară şi, "pribegi moderni", pendulează între două lumi complet diferite: vechiul şi noul ţărm. Emoţiile detectate de autoare într-o proză alertă compun drame şi comedii ce împletesc derută şi tenacitate, ridicol şi candoare, solidaritate şi sarcasm. Carmen Firan a scris volumul de faţă în urma unei experienţe de viaţă de peste zece ani în afara hotarelor româneşti.

Lucia Verona

Crima de la jubileu

Crime scene publishing

Un foarte amuzant şi plin de ironii roman poliţist, care se citeşte, cum e bine pentru astfel de cărţi, dintr-o răsuflare. Acţiunea se petrece în România zilelor noastre. Un fost securist ajuns mare afacerist şi îmbogăţit peste noapte după revoluţie vrea să-şi aniverseze cu mare tam-tam împlinirea a cincizeci de ani şi, pentru a-i copleşi pe invitaţii simandicoşi, angajează pentru eveniment, pe bani foarte mulţi, o soprană celebră. În seara aniversării, afaceristul este asasinat şi cântăreaţa preia, ca în romanele Agathei Christie, elucidarea misterului asasinatului, toţi invitaţii, în afara ei, fiind suspecţi, întrucât toţi îi erau datori afaceristului şi majoritatea şantajaţi de el.

Adrian Georgescu

Câteva sfârşituri de lume

Editura Humanitas

Autorul este inginer, dar a schimbat meseria pentru presa sportivă, a fost desemnat "Ziaristul anului" în acest domeniu în 2007, după care a început colaborarea cu Evenimentul Zilei şi Adevărul. În 2008, participă cu o povestire la volumul colectiv de amintiri cazone Răcani, pifani şi veterani (Humanitas) Umorul volumului de faţă, apărut în colecţia "Râsul lumii", e dovedit de autorul însuşi care, zice un personaj, "e atins în asemenea măsură de paranoia, încât şi-a scris singur şi cronicile de pe copertă." (Igor Kravciuk). De pildă: "Roman de aventuri cu microbi, decedaţi, catatonici şi maşini de spălat. Ce vreţi mai dinamic de atât?" (Dmitri Kuzneţov, scriitor rus). "Ce plictiseală! Mai degrabă aş citi Pagini Aurii din Tokyo, ediţia 1986, pe întuneric." (Joe Pensacola, Chicago Jobs). "Nu e de mirare că apar atâtea muşte. Cartea e de..." (New York Chronicle)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO