Ziarul de Duminică

Simbolurile sacrului/ de Ziarul de duminică

Simbolurile sacrului/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

21.09.2012, 00:06 64

Într-unul din cele mai vechi edificii din Lombardia, Palazzo del Broletto din Pavia (în imagine), în spaţiul pentru Artă Contemporană, a fost inaugurată la 15 septembrie expoziţia Simbolurile sacrului, care reuneşte importante nume de artişti români şi italieni.

Organizată de Centrul Cultural Italo-Român din Milano, cu sprijinul Băncii Intesa San Paolo şi patronajul Primăriei din Pavia, expoziţia îngrijită de curatoarea Ana Cominio cuprinde lucrările artiştilor: Paolo Bonaldi, Claudio Borghi, Alina Mărgulescu Stroie, Albano Morandi, Daniela Nenciulescu, Daniele Nitti Sotres, Simona Teodora Roşca, Daniele Salvalai.

Evenimentul este realizat şi cu parteneriatul şi sprijinul Asesoratului de Cultură al Primariei din Pavia, având şi patronajul Fundaţiei Memoria din Bucureşti.

Expoziţia se bucură şi de apariţia unui Catalog (23 pagini color) publicat de Editura Nomos din Milano care va fi distribuit gratuit celor prezenţi.

"În realizarea operelor, spuneGian Marco Centinaio, viceprimar şi consilier cultural al Primăriei din Pavia, artiştii - diferiţi ca naţionalitateşi credinţă religioasă - s-au lăsat conduşi de propria lor sensibilitate, de legătura emotivă cu textele sacre, de legătura instinctivă cu ceea ce nu se poate explica pe cale raţională (…). Administraţia Primăriei Pavia mulţumeşte tuturor artiştilor prezenţi în expoziţie, Centrului Cutural Italo-Român care a sprijinit ezpoziţiaşi tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui important eveniment".

Expoziţia va fi deschisă până pe 30 septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO